شیراز تحلیل – به حرفهایی که برای بهره برداری انتخاباتی زده میشود توجه نکنید/بازنگری در سیاست نظارت استصوابی شورای نگهبان و اینکه شایسته سالاری را قربانی سلائق سیاسی و جناحی نکنیم اولین گام برای تغییر اساسی برای بهبود اوضاع است
گروه خبری مصاحبه شیراز تحلیل در پرداختن به سلسله موضوعات اقتصادی گفتگویی با مهندس غلامحسین شعرا عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز و فعال اقتصادی داشته است. شیراز تحلیل گفتگو با افراد دارای نظرات مختلف را امری ضروری برای اصلاح ساختارها می داند.
در این گفتگو سوالاتی را با این فعال اقتصادی مطرح کرده ایم و پاسخ های تفصیلی او را با مخاطبان به اشتراک گذاشته ایم.
اولین سوال را از اینجا شروع کنیم که شما اولین کسی هستید که پیشگام تدوین پیش نویس اصلاح قانون اتاق بازرگانی شدید ، چه شد که به این فکر افتادید و چه مسیری را طی کردید تا امروز ؟
بله همینطور است ، من در بدو ورود به نهمین دوره هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز مواجه با اختلاف نظر ها زیادی شدم که میدانستم این اختلاف ها در اکثر اتاق های بازرگانی کشور هست ودر نهایت تصمیم گرفتم پرچم اصلاح در اتاق بازرگانی را بلند کنم که این مهم مورد استقبال دوستان نزدیکم در آن اتاق شد و نهایتا با محوریت جناب دکتر قادری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از دوستان معتمد از سایر اتاق های بازرگانی در سطح کشور پیش نویس اصلاح قانون انتخابات اتاق بازرگانی ، از شهریورماه 1399 آغاز و نهایتا در آذرماه همان سال باامضا 55 نماینده مجلس به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم وبه کمیسیون اقتصادی ارجاع گردید .از همان موقع تا ماه گذشته تلاش های زیادی توسط کارگروه اصلاح قانون انجام میشد تا بلکه قانون به انتخابات دور دهم برسد اما کاملا معلوم بود که تلاش بسیار زیادی میشود که جریان اتمام مراحل تدوین به کندی پیش برود و حتی در جلسه جمع بندی قانون که به مدت چهارروز در شیراز تشکیل شد همه اعضا قول دادند که قانون را درزمان بندی لازم به صحن علنی ببرند تا فرصت لازم برای برنامه ریزی دور دهم برآن اساس وجودداشته باشد . از آذرماه امسال که به این اطمینان رسیدیم که انتخابات اسفندماه سال جاری برپایه قانون جاری وآئین نامه انتخابات قبل انجام میشود ، حسب درخواستی که از دکتر قادری داشتیم ایشان موافقت کرد که درخواست اصلاح آئین نامه انتخابات را با معاونت پارلمانی وزارت صمت مطرح و نهایتا با تلاش ایشان نامه ای باامضا 19 نماینده مجلس به جناب دکتر فاطمی امین به عنوان وزیرصمت و ریاست شورایعالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران تسلیم و در آن به دقت به مواردی اشاره گردید که بسترساز صورتجلسه اصلاح آئین نامه برگذاری انتخابات شورایعالی نظارت گردید . صورتجلسه نهائی شده دارای اصلاحاتی هست اما اینجانب اصلاحیه آئین نامه انتخابات را گامی بلند و اقدامی ارزشمند دانسته ومعتقدم این اصلاحیه مهم ترین دخالت شورایعالی نظارت در تمام ادوار بعد از انقلاب اسلامی بوده است که کمک بسیارشایانی را به سالم سازی انتخابات و پس از آن به سالم سازی اتاق بازرگانی ایران و استانها خواهد نمود . اظهارنظرهای متعددی انجام میشود که قانون جدید دولت محور است و نقش دولتی ها در آن زیاد شده . نظر شمادر این باره چیست ؟
شما به این حرفها توجه نکنید .این حرفها بیشتر بار تبلیغاتی دارد و برای بهره برداری های انتخاباتی زده میشود. شما یک رسانه ای هستید که رسالت تحلیل را در صدر عنوان خوددارید لذا تجزیه وتحلیل کنید ببینید آیا همان کسانی که این ادعا ها را دارند در ده سال گذشته بیشترین حمایت را از رئیس اتاق بازرگانی که تمام تلاشش دولتی کردن اتاق بازرگانی بوده و حضور بازنشستگان دولتی را در تمام اتاق های ساختمان ده طبقه اتاق بازرگانی ایران میتوانید بسیار پررنگ ببینید نداشته اند ؟ وبالعکس همه آنها تمام آن مدت زیر چتر حمایت رئیس اتاق ایران نبوده اند ؟ پس از من بشنوید که قالب کلی قانون جدید بی رنگ کردن دولتی ها و ممنوع کردن اشتغال بازنشسته ها ست وانشاالله اتاق ایران فیلتر مهمی خواهد شد برای سالم سازی اتاق ایران .
ازشما به عنوان یکی از منتقدین جدی اتاق بازرگانی ایران یاد میشود اعتراضات شما بر سر چیست و اصلا حرف حساب شما چیست؟
_وضعیت اتاق بازرگانی به نحو عجیب و دور از انتظاری در تاریخ ۱۴۰ ساله اتاق ایران درآمده است . درآمد های سالیانه قریب به یکهزار میلیارد تومان و ریخت و پاشهایی به همین اندازه در طول تاریخ اتاق سابقه نداشته است. تایید پرداختهای هزینهای و تصویب بودجه و تصویب متمم های عجیب تر از اصل بودجه فقط و تنها با یک رای پیامکی از سوی اعضای اتاق انجام میشود.مجموع اعضای اتاق بازرگانیهای کل کشور ۴۴ هزار نفرند، ولی تریبونها و رسانه هایی که به برکت آن بریز و بپاش ها تمام وقت در خدمت اتاقند وسعی میکنند جلوه و چهره تطهیر شده ای به اتاق بدهند باعث شد که در داخل اتاق گوشی برای شنیدن صحبت های خیرخواهان نباشد و در وزارت صمت هم به عنوان ریاست شورای عالی نظارت براتاق بازرگانی وقت کافی برای بررسی وضعیت اتاق بازرگانی صرف نمیشد و جایی هم نبود که به اعتراضات ما توجه و برخورد کند. درنتیجه ما راهی نداشتیم که اختلافات خود را به رسانه ها بکشیم و از آن طریق جامعه تصمیم گیر کشور را متوجه وضعیت اتاق بازرگانی کنیم و الحمدالله هم بسیار موثر بود و طرح تحقیق و تفحص از اتاق بازرگانی ریشه در آن واگویه ها و مصاحبه ها داشت .
این روزها، روزی نیست که رییس جمهور بر پرده شیشه ای سیما حاضر نشود و از آینده ای موفق سخن نگوید بعنوان یک فعال اقتصادی باروحیه مطالبه گرانه موانعی که فکر میکنید روند بهبودی اوضاع جامعه را کند کند در چه مواردی میدانید ؟
من قلبا وعمیقا به اراده آقای رئیسی برای اصلاح امور بالاخص امور اقتصادی ایمان دارم و معتقدم حاصل همه اتفاقات امروز حاصل تصمیمات اشتباه ومتعدد چهل ساله گذشته است و در نتیجه نمیشود از رئیسی حتی الان هم که همه قدرتها به صورت متمرکز در راستای اهداف او قرار دارد انتظار معجزه داشت و باید اقدامات مهمی انجام شود که من به صورت تیتر وار به آنها اشاره میکنم!
۱-در بحث های مدیریتی ،ضرورت بازنگری در سیاست نظارت استصوابی شورای نگهبان و اراده ملی برآنکه از این پس شایسته سالاری راقربانی سلائق سیاسی و باندی وجناحی نکنیم را اولین گام برای تغییر اساسی برای بهبود اوضاع میدانم .
2- بپذیریم که برصقحه شطرنج مدیریت کشور چهل سالست که همیشه همین مهره ها حضور داشته اند و اگز قرار است آینده متفاوتی برای کشور دید باید با مجریان متفاوت و البته کاملا حرفه ای به آن اهداف رسید وگرنه من این مدیران را قادر به تغییرات کلان در مسائل اجتماعی ، سیاسی واقتصادی کشور نمیدانم .
3- ضرورت اتخاذ سیاست آشتی ملی اصلی ترین پیش نیاز برای آن آینده درخشان مورد نظر ریاست جمهور میدانم و البته معتقدم این مهم میبایست توسط شخص آقای رئیسی از مقام رهبری درخواست شود .
4- شاید مدیریت دستوری در حوزه های نظامی واجرائی کاربرد داشته باشد اما یقینا در مسائل اقتصادی آنچه کاربرد ندارد این روش نخ نما شده است و با دستور نه نرخ ارز کاهش میابد ونه تورم کند میشود ونه سفره مردم رنگین پس دولت بجای صد.ر دستورات بی اثر اقتصادی از گذشته تجربه بیاموزد و وواقعیت های اقتصادی کشوررا بپذیرد وبپذیرد که براساس قانون لامعاش له ، لامعاد له آنچه مردم را به آینده امیدوار میکند درآمد مالیست وبس …