شیراز تحلیل – توسعه شهر شیراز را باید در ظرفیت گردشگری و زیارتی پیش برد.
مهدی طاهری رئیس شورای اسلامی شهر شیراز درگفتگوی صمیمانه با خبرنگار شیراز تحلیل پیرامون مسئله رشد و توسعه شهر شیراز از نظر شورای شهر در سال جاری گفته است؛ همانگونه که می دانیم هر شهری نیازمند مشخص کردن فرصتها و مسایل خود است در هر شهر الزام است که استراتژی خود که منجر به رشد و بالندگی گردد را تنظیم نماید و خطوط کلی توسعه را مشخص نماید .
از آنجا که آگاهی از مطالعات و طرح ها در شناخت بیشتر شهر و تدوین چشم اندازها مهم است حال اقبال شهرداری و شورای شهر شیراز این طور است که نظرات رسمی شورا در 2 سندچشم انداز و رویکردهای شورا تدوین شده که مسیر و جنس مسائل توسعه ای شهر در این سند لحاظ و آورده شده است.
مهدی طاهری توضیح داده است که این سند و چشم انداز های راس این سند انقدر قوی و کلان است که چارچوب فکری مشترکی را برای همه به منظور رسیدن به آنچه در آینده می خواهیم برسیم به وجود می آورد و باید گفت سند قابل اتکایی حتی برای آینده و دوره های بعد است .
رئیس شورای شهر شیراز در پاسخ به سوال ما که پرسیده ایم قابلیت رشد و توسعه شهر شیراز را در چه چیزهایی می داند گفت: شیراز را تاریخ ساخته است و تاریخ شیرازی را تحویل داده است که نهادینه و آمیزه شده از فرهنگ هنر و دین است.
به باور و اعتقاد او شیراز از ظرفیت بزرگ گردشگری و زیارتی تشکیل شده است لذا توسعه در این شهر را باید با توجه به این ظرفیت پیش برد چرا که اصلی ترین ظرفیت در شهر شیراز گردشگری و زیارت است سایر ظرفیت ها در گام های بعدی قرار دارد .
این مقام مسئول توضیح داد با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های بالقوه ای که در استان فارس و شهر شیرازدر بحث گردشگری و زیارت وجود دارد،هنوز مورد توجه در خور قرار نگرفته است و معتقد است سایر ظرفیت ها و پارامترهای توسعه باید در پشت این ظرفیت قرار گیرد.
رئیس شورای شهر شیراز گفت خلائی که وجود دارد این است که متاسفانه در سنوات گذشته فاصله ای بین رشد و توسعه افتاده است که باید زیر ساخت های رشد فرهنگ گردشگری و همچنین شناسایی الگوهای تسهیل در توسعه گردشگری زیارتی مورد توجه قرار گیرد.
طاهری بر این باور است و گفته قرار نیست هر مسافری که به شیراز می آید فقط به قصد زیارت آمده باشد؛ اینکه مقام معظم رهبری شیراز را پس از مشهد و قم سومین حرم اهل بیت نامیدند، تنها تاکید بر گردشگری زیارتی نیست گردشگری سیاحتی در این شهر تناقضی با گردشگری زیارتی ندارد لذا باید از ظرفیت های آن استفاده کرد و گونه های مختلفی از گردشگری را تعریف کرد.
رئیس شورای شهر شیراز در خصوص تعامل و هماهنگی شورا و شهرداری وقت شیراز پس از آن همه کش و قوس های فراوان و تغییر وتحولات در سال گذشته این طور گفت؛در دوره قبل گرچه دچار عدم هماهنگی بودیم اما خوشبختانه در این دوره در یک هماهنگی مطلوب و رضایت بخش به سر می بریم.
او معتقد است اگر شورایی از شهرداری نقد نداشته باشد باید در اصل شورایی بودن آن باید شک داشت و نقد بر مسائل شهری امری لازم و ضروری است .
طاهری گفت زاویه و نوع نقد شورا بر مدیریت شهری نیز نقد علمی و بر پایه مبانی حقوقی و مستندات است نه نقد تند و غیر علمی.
مهدی طاهری از تشکیل کارگروه مشترک و هماهنگ کننده بین شورا و مدیریت شهری در این دوره گفته است که این کارگروه به منظور بررسی تمامی مصوبات شورا در دوره ششم که شهرداری مکلف به انجام ان است به صورت جلسات دو هفته ای یک بار تشکیل شده که مورد بررسی قرار می گیرد .
او توضیح داد بر اساس این کارگروه وجلسات مصوبات و پروژه هایی که انجام شده بررسی و شهرداری در خصوص هر پروژه ای که اجرا و اتمام آن نیاز به زمان دارد درخواست استهمال میکند با این اقدام مصوبات به طور علمی تر و مطلوب تر به نتیجه خواهد رسید.
رئیس شورای شهر شیراز نقطه قوت شورای شهر شیراز در این دوره به نسبت دوره های قبل را در بالا بودن سطح علمی و تعهد و تعصب کاری اعضا دانست.
او تاکید کرد با صراحت می گویم هرگز رد یا تایید نظرات اعضای شورای دوره ششم بر گرفته از نظر شخصی و نفسانی نیست اگر اختلاف نظر هایی در موضوعات مدیریت شهری وجود داشته باشد بر پایه علم و تخصص است و نه چیز دیگر.
در پایان رئیس شورای شهر شیراز از همشهریان خود خواست شهر را متعلق به خود بدانند و در نگهداری اموال عمومی که متعلق به خودشان است در سطح شهر حفاظت ، مراقبت و با شهرداری همکاری کنند.
او گفت در مقام یک شهروند از همه همشهریان می خواهم فرهنگی باشند و فرهنگ اصیل خویش را حفظ کنند و به مدیران و مسئولان شهری کمک کنند .