شیراز تحلیل – آیا شیراز ی ها نمایندگان خود در شورای شهر را می شناسند؟!
نهم اردیبهشت ماه روز شوراهای شهر و روستاست. تاریخچه تاسیس این پارلمانهای محلی به سال ۱۳۶۱ باز میگردد که در آن سال بنا به تصویب هیئت وزيران و مجلس شوراي اسلامي شوراهاي روستايي توسط جهادسازندگي و زير نظر وزارت کشور در روستاها تشکيل شد اين روند تا سال ۱۳۶۵ ادامه داشت و با وقفه ای چند ساله از ۹ ارديبهشت سال ۱۳۷۸ مجددا از سر گرفته شد و امروز شوراهای شهر و روستا به یکی از ارکان اصلی مدیریت شهری و روستایی تبدیل شده است.
شورای شهر شیراز اکنون ششمین دوره خود را میگذراند و ۲۴ سال به فعالیت در این کلانشهر پرداخته است. پیش از این تعداد اعضا شورا ۲۱ نفر بود که از دوره پنجم به ۱۳ نفر کاهش یافت. اعضا شورا با حضور در کمیسیون های تخصصی به بررسی لایحه های شهرداری، تهیه و ارائه طرح ها و سایر امور نظارتی درباره شهرداری میپردازند و همچنین شهردار نیز با رای این اعضا انتخاب میشود.
حال پس از گذشت ۲۴ سال از فعالیت این نهاد محلی آیا جایگاه واقعی آن بیین شده است؟ آیا شهروندان شیرازی. نمایندگان خود در شورا و وظایف آنها را میشناسند؟ آیا ارزیابی شیرازیها از عملکرد بیش از دو دهه پارلمان شهری مثبت است؟!
از نظر شما چه مشکلات و ایراداتی بر این نهاد حاکم شده و گام میکنید اگر شرایط به چه نحوی بود با عملکردی بهتر از سوی شورای شهر شیراز در همه این ادوار مواجه بودیم؟
به نظر شما بهترین دوره شورای شهر شیراز کدام یک از این شش دوره بوده است؟
فکر میکنید چند درصد از شیرازیها نام نمایندگان خود در شورای شهر شیراز را میدانند و باوظایفشان آشنا هستند؟