شیراز تحلیل – طی مراسمی و با حضور شهردار شیراز و دیگر مسئولان شهری مراسم طرح بام (بانوان داوطلب آتش نشان محلات) با حضور بانوان داوطلب برگزار شد.
حضور آتش نشانان داوطلب مصداق کار خیر خواهانه است/داوطلبان آتش نشان سفیران محلات هستند
به گزارش شیراز تحلیل،شهردار شیراز گفت: داوطلبان آتش نشان بدون هیچ گونه ترس و واهمه و دریافت مواجبی به عنوان سفیران در هر محله شهرداری به صورت شبکه ای و گسترده در راستای آموزش و آگاهی بخشی حضور دارند.
محمدحسن اسدی در همایش بام” بانوان داوطلب آتش نشان محلات” شیراز بیان کرد: خیلی از اتفاقاتی که با آن مواجه می شویم دلیل آن عدم آگاهی و آموزش ندیدن است.
وی با اشاره به اینکه در بخش های مختلف این عدم آگاهی وجود دارد یادآور شد: امروز برای ورود به مترو و یا اتوبوس حمل و نقل عمومی هزینه ای که توسط شهروندان پرداخت می شود کمتر از هزینه تمام شده است، این درحالی است که هزینه ورود هر نفر به مترو ۲۰ هزار تومان و اتوبوس بیش از ۱۵ هزار تومان است که شهرداری مابقی آنرا پرداخت می کند.
شهردار کلانشهر شیراز خاطرنشان کرد: هزینه احداث یک متر مترو حدود دو میلیارد تومان و هزار متر آن ۲ هزار میلیارد تومان است .
شهردار شیراز با بیان اینکه یک دستگاه نردبان بالابر آتش نشانی نزدیک ۲میلیون یورو و یک دستگاه خودرو آتش نشانی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است، بیان کرد: این درحالی است که تهیه این دستگاه ها فرایند سختی دارد و این ها هزینه زیادی برای شهر دارد.
شهردار شیراز با اشاره به اقدامات خیرین در بخش های مختلف به واسطه شرایط مالی مناسب گفت: در این شرایط فرد ممکن است بخشی از اموال را صرف کار خیر کند و دستگاه آتش نشانی، مدرسه، سالن ورزشی و … بسازد اما حضور شما داوطلبان هم به عنوان نیروی داوطلب مصداق کار خیر است.
اسدی تصریح کرد: قدرت جوانی و نشاطی که در داوطلبان آتش نشان است قابل بازیابی نیست ودر اوج توانایی، هیجان و عشق به محله و مردم هستند که این مصداق کار خیر و داوطلبانه است.
وی افزود: حضور آتش نشانان داوطلب براساس عشق و علاقه است که نقش آفرینی در جامعه دارند و باید قدر این انگیزه و نیروی جوانی را دانست.
شهردار شیراز تصریح کرد:
قدرت جوانی را باید قدر دانست و داوطلبانی که وارد این عرصه خیرخواهانه و مردمی شده اند ایثار و از خود گذشتی دارند.
اسدی با بیان اینکه
یکی از وظایف شهرداری توسعه فرهنگ شهروندی و آموزش شهروندی است ، یادآور شد: در حوزه آتش نشانی، مدیریت پسماند و… ردیف های بودجه ای برای توسعه آموزش شهروندی داریم و وظیفه شهرداری در مسئله فرهنگی نیز همین است .
وی گفت: بیش از ۹۵ درصد وظیفه شهرداری اگر می خواهد هزینه و وقت بذارد بایستی برای همین کار باشد چراکه داوطلب آتش نشانی وقتی به اطرافیان خود آموزش می دهد دیگر موارد مانند جمع اوری زباله، استفاده درست از امکانات و خدمات و.. هم اموزش می دهد و در کنار خود جنبه های دیگر آموزشی را دارد.
وی خاطرنشان کرد که این اقدام را ارج می نهم و قدردان هستم و در راستای استمرار و توسعه فعالیت های داوطلبانه از شما حمایت می کنم.
جرای اقدامات ابتدایی توسط افراد آموزش دیده در کاهش آسیب ها اثرگذار است
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در این جلسه با بیان اینکه میتوان از شدت و میزان آسیب حوادث مختلف، با آموزش افراد کاست، تاکید کرد که اجرای اقدامات ابتدایی در ساعات اولیه وقوع حادثه، توسط افراد آموزش دیده در کاهش آسیبهای مالی و جانی حوادث مختلف، اثرگذار است.
هادی عیدیپور با اشاره به وقوع حوادثی نظیر سیل بهار ۹۸ شیراز، زلزلههای بم و کرمانشاه و … در کشور، گسترش آموزشهای مرتبط با آتشنشانی و امداد و نجات و جذب داوطلبان در این حوزهها را منجر به کاهش آسیبها ذکر کرد.
او با بیان اینکه بیشترین تعداد داوطلبان آتش نشانی دنیا مربوط به ژاپن با ۴ میلیون نفر جمعیت است، گفت: باید گوش ما به بحران آشنا باشد و برای حوادث آماده باشیم.
عیدیپور خطاب به آتشنشان داوطلب، بیان کرد: در زمان ابتدایی و طلایی حادثه باید به خانوادهها کمک کنید، چرا که ممکن است اولین نفراتی باشید که با حادثه رو به رو شوید و در صورت کنترل دیگر نیاز به حضور آتشنشانی و اورژانس نخواهد بود.
او با بیان اینکه بسیاری از آتش سوزیها با یک جرقه یا شمع و … شروع میشود، تاکید کرد: در صورت آموزش میتوان جلوی آتش سوزیهای بزرگ را گرفت.
رئیس سازمان آتشنشانی شیراز ادامه داد: فدراسیون جهانی آتشنشانان داوطلب با بیش از ۱۳۸ عضو در دنیا فعال است و ما هم باید تلاش کنیم که عضو این فدراسیون شویم.
عیدیپور با اشاره به اینکه این طرح با ۷۰۴ نفر از بانوان داوطلب در محلات شیراز آغاز و تاکید کرد: هر داوطلب باید ۴ نفر را به این گروه اضافه کند.
او با تاکید بر اینکه باید به ازای هر آتشنشان، ۵ آتشنشان داوطلب داشته باشیم تا بتوانیم به استاندارد تعداد آتش نشانان داوطلب آماده، نزدیک شویم گفت: باید حداقل ۳۵۰۰ آتشنشان داوطلب آماده در شیراز داشته باشیم.
عیدی پور همچنین اعلام کرد که بانوان آتشنشان داوطلب به عنوان سفیران و مدرسان ایمنی و آتش نشانی در محلات معرفی خواهند شد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز نیز در این مراسم گفت:داوطلبان آتشنشان باید تبدیل به یک لشکر شوند تا در این شهر ایمنی کامل برقرار شود.
غلامرضا غلامی، با اشاره به حادثه تلخ آتش سوزی فرصت شیرازی و مرگ سه کودک، عنوان کرد: آموزش میتوانست جان این کودکان را نجات دهد، اما چون آموزش لازم ندیده بودند کودکان را به طبقه بالا برده بودند تا از آتش در امان باشند، اما نمیدانستند دود به طبقه بالا میرود و سبب حادثه تلختری میشود.
غلامی با بیان اینکه گسترش آتشنشانان داوطلب سبب نجات جان افراد بیشتری میشود، تاکید کرد: در این ایام محرم و حضور در تکیهها میتوان جلوی خیلی از اتفاقات گرفت و این یک برنامه نمایشی و فرمایشی نیست بلکه یک کار عملیاتی است که با توجه به آنها میتوان سطح ایمنی جامعه را افزایش داد و از اتفاقات تلخ پیشگیری کرد.
بانوان ۱۷۶ محله شیراز آموزش آتش نشانی و خدمات ایمنی می بینند
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی با اشاره به توانمندی بانوان و نقش آنان در مدیریت بحران و اینکه مرکز ثقل یک خانواده بانوان هستند گفت: در هر حوزهای که بانوان آموزش ببینند این انتقال آموزش هم به فرزندان صورت میگیرد و هم به همسر و بقیه اعضای خانواده به همین دلیل بانوان را مخاطب طرحی قرار دادیم تا بتوانیم آموزش خدمات ایمنی و آتش نشانی را فراگیر کنیم.
رئیس کمیته بانوان و خانواده شورای شهر شیراز با بیان اینکه طرحی را در حوزهی آموزش شهروندی برای بانوان در نظر گرفتیم که در سطح محلات برگزار شود ادامه داد: برای این طرح که با نام بام نام گذاری شده است از سال گذشته ردیف بودجه کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری قرار گرفت و مصوب شد بانوان محلات تحت آموزش خدمات ایمنی و آتش نشانی قرار بگیرند.
افسانه خواست خدایی با اشاره به وجود ۱۷۶ محله در شیراز گفت: در هر محله چهار بانو در حوزهی خدمات ایمنی آتشنشانی و موضوعاتی که ضرورت یک خانواده در حوزههای بحران را ایجاد میکند آموزش میبینند.
خواست خدایی این طرح را در سطح کشور بی نظیر عنوان کرد و افزود:طرح بام همکاری مشترکی از معاونت برنامه ریزی، کمیتهی خانواده و بانوان و سازمان آتشنشانی است که طبق بررسیهای انجام شده چنین طرحی که آموزش همگانی برای بانوان کل شهر باشد در سطح کشور انجام نشده و این امر بینظیر است.
عضو هیات رئیسه شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه بانوان محلات پس از آموزش خدمات ایمنی گواهینامه دریافت میکنند افزود: بانوان بعد از آموزش در سطح یک مربی هستند که میتوانند به افراد دیگر محله آموزش ایمنی و آتش نشانی داشته باشند و افراد را با مدیریت در بحرانها آشنا کنند.
خواست خدایی این آموزشها برای بانوان را رایگان عنوان کرد و اظهار داشت: در مرحله اول استقبال بسیار خوبی برای ثبت نام آموزش داشتیم که فعلا سعی کردیم از بانوان یاوران شورا، خبرنگاران، بانوان دانشگاهی و حوزه و فعالان اجتماعی در محلات ثبت نام کنیم.
رئیس کمیته بانوان و خانواده شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه ۷۰۴ بانو تحت آموزش قرار میگیرند افزود: در این طرح که برای اولین بار در شیراز اجرا میشود شاهد یک آموزش همگانی در حوزهی ایمنی و خدمات آتشنشانی هستیم.
خواست خدایی گفت: کلاسهای آموزشی بر اساس استاندارد سازمان اتش نشانی در سطحهای مختلف برگزار میشود که افرادی که آموزش میبینند ابتدا آموزش مقدماتی است و سپس در مراحل بعد آموزشها تکمیلی خواهد شد.
او افزود: علاوه براینکه بانوان در سطح محلات میتوانند به افراد آموزش دهند در فرهنگسراها و باغات بانوان نیز تیمهایی را برای آموزش به بانوان مستقر خواهیم کرد تا این آموزش همگانی و فراگیر شود.
مسعود زارعی رییس کمیسیون سلامت ،محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در این آیین رونمایی از طرح بام«بانوان داوطلب آتش نشان محلات» شیرازگفت: برخی از اقدامات مانند عملکرد آتش نشانی بخاطر نقش امدادی در نجات انسان ها باعث ایجاد تقویت روحیه فداکاری و کمک به همنوع در سطح جامعه می شود .
او افزود: اعلام آمادگی بانوان محلات در طرح بام بعنوان آتش نشان های داوطلب اقدامی ارزشمند و ماندگار برای مدیریت شهری و شورای ششم شهر شیراز است .
به گفته زارعی برخورداری از علم و دانش و نحوه استفاده از تجهیزات آتش نشانی و اقدامات امدادی در کناراراده و خواسته قلبی اتش نشان داوطلب منجر به عملکردهای موفق و خدمات رسانی مطلوب در مقاطع بحرانی در خدمات رسانی به شهروندان می گردد. فاکتور مهمی که توسط سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز باید به اتش نشان های داوطلب اموزش داده شود .
حضور در تشکیلات منسجم و عضوی از خانواده بزرگ اتش نشانی بعنوان اقدامی ارزشمند سومین موضوعی بود که ریس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر شیراز به آن پرداخت و گفت: قرار گرفتن سه عنصر ارداه ،اموزش و عضو یک سازمان بزرگ امدادی و خدمات می تواند نقش موثری در ایجاد یک شهر ایمن با شهروندان آگاه ایفا نماید..
زارعی در پایان این طرح و اقدام شورا و شهرداری برای راه اندازی آن را یک کار جهادی اعلام و خاطر نشان کرد: احساس تکلیف شهروندان از جمله بانوان آتش نشان داوطلب برای نجات انسان ها با عنصر فداکاری در زمان بحران یک افتخار بزرگ برای شهر شیراز و شهرداری وشورا است که برای موفقیت و بهره مندی از این طرح تلاش مضاعف صورت بگیرد.