شیراز تحلیل – شهردار شیراز از اجرایی نشدن تفاهمنامه سالهای گذشته در خصوص واگذاری ۲۸ خانه تاریخی به شهرداری انتقاد کرد
محمدحسن اسدی در نشست تخصصی تبیین و جایگاه مدیریت شهری در توسعه پایدار گردشگری که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار کلانشهر تهران و دیگر شهرداران کلانشهرهای ایران و روسای شورای اسلامی کلانشهرها در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری برگزار شد، گفت: نقش مدیریت شهری و شهرداریها و همکاری و هم افزایی با شورای اسلامی شهرها در توسعه صنعت گردشگری بسیار مهم و حیاتی است.
محمد حسن اسدی ضمن اشاره به نقش بی بدیل شهرداری ها در بسترسازی برای رونق گردشگری گفت: ایجاد زیرساخت ها، توسعه حمل و نقل عمومی، ارتقای فضای سبز و منظر شهری و ایجاد شهر دسترس پذیر از مولفه های مهم ایفای نقش مدیریت شهری برای ارتقای خدمات به شهروندان و گردشگران است.
وی در خصوص مشکلات شهرداری ها در صنعت گردشگری گفت: در یکسال گذشته دولت هیچ گونه تسهیلاتی به شهرداری ها پرداخت نکرده و حمایتی در این خصوص صورت نگرفته است.
شهردار شیراز از وزیر میراث فرهنگی در جهت ثبت جهانی مجموعه زندیه درخواست کرد با توجه به فرصت بسیار خوب این مجموعه در جذب گردشگران داخلی و خارجی هنوز این مجموعه ثبت جهانی نگردیده و نیاز به حمایت و پیگیری وزیر میراث و مقامات عالی رتبه کشوری می باشد.
اسدی با انتقاد از اجرایی نشدن تفاهمنامه سالهای گذشته در خصوص واگذاری ۲۸ خانه تاریخی به شهرداری گفت: این بناهای تاریخی ازجمله فرصتهای بسیار خوب در جذب گردشگر میباشد و نیاز است هر چه زودتر اقدامات و مجوزهای لازم برای راه اندازی و بهرهبرداری از خانهها صادر و سازمانهای ذیربط پایکار بیایند.
وی همچنین خواستار واگذاری خانه های تاریخی و میراثی در قالب قراردادهای مشارکتی به شهرداری در جهت مرمت و بهسازی شد و گفت: در صورت عقد قرارداد، شهرداری شیراز خانههای میراثی را در زمان مقرر مرمت خواهد کرد.
وی همچنین خواستار اعمال مدیریت هیأتامنایی دو مجموعه حافظیه و سعدیه شد تا اعتبار لازم برای ساماندهی آنها تعریف شود که این پیشنهاد مورد استقبال ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفت.
اسدی در خاتمه سخنانش یادآور شد: فاز نخست پروژه ملی زندیه در قالب احیای میدان توپخانه و نقاره خانه در سال گذشته که مورد تصویب کمیسیون ماده پنج قرار گرفته، در انتظار تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است تا به مرحله اجرا برسد.