شیراز تحلیل – مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس از طغیان ملخهای بومی مراکشی برای سومین سال متوالی در این استان خبر داد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس ۱۷فروردین ماه سالجاری در این باره گفت: سال ۱۴۰۱مبارزه با ملخ در شهرستان های کازرون، ممسنی و خرامه در وسعتی بالغ بر ۱۳ هزار هکتار انجام شد و از ابتدای سال ۱۴۰۲ وضعیت ملخ مراکشی در بستر دریاچه پریشان طغیانی شده و مبارزه با این آفت در این منطقه آغاز و پیش بینی می شود که این کار تا حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی این منطقه انجام شود.
جاوید عباسی افزود: کار مبارزه با کانونهای آلوده در شهرستانهای مدنظر فارس در دستورکار قرار گرفته و از ۲۸ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ مجددا درگیر ملخ مراکشی در بستر دریاچه پریشان شهرستان کازرون شدهایم.
به گفته وی؛ عملیات مبارزه با این آفت در ۶هزار هکتار از مزارع شهرستان کازرون آغاز شده و پیشبینی میشود امسال در بیش از ۳۰ هزار هکتار مبارزه با ملخ مراکشی داشته باشیم.
عباسی با اشاره به اینکه پیشبینی می شود مبارزه با این آفت تا پایان اردیبهشت ماه ادامه داشته باشد، ادامه داد: بیشترین سطوح مبارزه با این نوع ملخ در شهرستان کازرون و حوزه تالاب پریشان صورت گرفته است.
آغاز طغیان ملخ های شکم بادمجانی در شمال فارس
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به وجود ملخهای شکم بادمجانی در سطح برخی از مزارع این استان گفت: پیشبینی میکنیم از اواخر فروردین ماه امسال شاهد طغیان ملخهای شکم بادمجانی در شهرستانهای شمالی فارس از جمله خرمبید، آباده و اقلید باشیم.
عباسی عنوان کرد: مبارزه با این آفت در ۱۵ هزار هکتار از مزارع و باغهای این شهرستانها تا پایان خردادماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
وی از کشاورزان و بهرهبرداران خواست تا نسبت به پایش آفت ملخ مراکشی در مزارع، باغها و یا مراتع اطراف خود اقدام و در صورت مشاهده جمعیتهای ملخ در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهند.