پس از آنکه شورای ششم شهر شیراز فعالیتش را در این پارلمان شهری آغاز کرد، انتخاب شهردار شیراز به عنوان یکی از چالشهای جدی پیش روی ۱۳ عضو این شورا مطرح شد. ۱۳ عضوی که ۱۰ نفر آنها از لیستی واحد؛ یعنی لیست شانا(شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی) آمده بودند و به نظر میرسید با برتری که به دست آوردهاند نظر آنها تعیین کنده باشد.
کمی پس از معرفی شدن اعضا هیئت رئیسه، مهدی طاهری، رئیس شورای شهر شیراز از معرفی ۱۴ گزینه نهایی شهرداری شیراز خبر داد که نام دو نفر از اعضا شورا؛ یعنی سید احسان اصنافی و محمد فرخزاده نیز در میان این اسامی به چشم میخورد.
از این ۱۴ نفر عدهای پیش از ارائه برنامه و عدهای پس از آن انصراف دادند و در نهایت ۶ شهریور ماه از میان افراد باقی مانده سیداحسان اصنافی با رای شکننده ۸ به ۵ منتخب شهرداری شیراز شد. این رای گیری به آن معنا بود که حتی همه اعضا لیست شانا نیز به رغم جلسات پشت پرده و دستوری از سوی بزرگان این جریان حاضر نشده بودند به اصنافی رای بدهند.
انتخاب سید احسان اصنافی از ابتدا به دلیل مطابق نبودن رزومه او با شاخصهای قانونی شهردار یک کلانشهر با چالش و اما و اگر رو به رو شد.
محمدحسن اسدی، عضو شورای شهر که سابقهای طولانی در شهردای شیراز و سایر پستهای مدیریتی داشت در همان جلسه ارائه برنامههای اصنافی این مخالفت را اعلام و از فشارهای پشت پرده جریانهای سیاسی انتقاد کرد.
او تاکید کرد که نهادهای بالا دستی صلاحیت اصنافی را تایید نخواهند کرد و در صورت شهردار شدنش کمتر از یک سال عزل شده و این اتفاق به ضرر شهر شیراز تمام میشود.
اما گوش آن ۸ نفر به این استدلالها بدهکار نبود و سید مهدی طاهری در اقدامی عجیب ویدئویی از خود به همراه اصنافی در حرم امام رضا(ع) مناسر از او حمایت کرد.
به رغم همه این گمانه زنیها و مخالفتها احمد وحیدی شاهچراغی، وزیر کشور دولت سیزدهم، ۳۱ شهریور ماه حکم اصنافی را به عنوان شهردار شیراز تایید کرد و سیداحسان اصنافی تنها به پشتوانه تجربه یک دوره حضور خود در شورای چهارم، سکان مدیریت کلانشهر شیراز را به دست گرفت.
اکنون که بیش از ۷ ماه پر فراز و نشیب از شهردار شدن اصنافی میگذرد می توان با قاطعیت گفت هیچ یک از آن ۸ رای دهنده حمایتی از او نمیکنند و جلسهای علنی در شورا برگزار نمیشود که خالی از نطقها و تذکرها علیه شهردار و فعالیتهایش باشد.
از سوی دیگر رای نهایی دیوان عدالت اداری ۱۷ اردیبهشت ماه اعلام خواهد شد. رایی که در پی شکایت از وزیر کشور برای انتصاب مغایر قانون چند شهردار صادر خواهد شد و اصنافی نیز یکی از این شهرداران است.
شنیدهها و بررسیها حاکی از آن است که اصنافی ماندنی نیست! و حتی ممکن است پیش از صدور رای دیوان استعفایش را اعلام کند.
این شرایط سبب شده تنور گمانه زنی درباره گزینه بعدی شهرداری شیراز نیز داغ شود.
حال باید منتظر سرنوشت کلانشهر شیراز بود. اصنافی میماند یا میرود؟ اگر بماند چه سرنوشتی در انتظار شیراز است و اگر برود چه کسی جایگزینش خواهد شد؟