معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز گفت: در مجموعه شهرداری شیراز بیش از ۸ همت پروژه های زیست محیطی تعریف شده است و شاخصهای زیست محیطی ششگانه در حوزههای مدیریت پسماند، حمل و نقل عمومی، آلودگی هوا، کاهش گازهای گلخانهای، فضای سبز و ایجاد زیر ساختهایی برای اجرای پروژهها مدنظر است.
روحاله خوشبخت در نشست خبری تشریح پروژههای پانزدهگانه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز که با حضور برخی از مدیران حوزه شهری برگزار شد، اظهار کرد: بنای مجموعه شهرداری شیراز در راستای اجرای سیاستهای شورای ششم توجه به اولویتهایی است که از سوی این شورا به شهرداری شیراز تکلیف شده است.
وی افزود: شهردار شیراز برای سال آینده و سال انتهایی شورای ششم یک برنامه عملیاتی ۵۰ پروژهای را به عنوان برنامه عملیاتی ۱۴۰۴ را تدوین و به شورای اسلامی شهر شیراز ابلاغ داشته است که یکی از پایههای این برنامه عملیاتی اجرای پروژههای پانزدهگانه کمیسیون خدمات شهری است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز تصریح کرد: این پروژهها بر اساس مطالبات مردمی و تماسهای گرفته شده با سامانه ۱۳۷ و نیازهای مشترک و کمتر دیده شده در سنوات گذشته در حوزه خدمات شهری است و در این راستا به دستور شهردار شیراز و سیاست گذاری کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز سال ۱۴۰۳ به عنوان سال نهضت خدمات شهری نامگذاری شده است که امید است با همراهی و همدلی و پیگیریهایی که در مجموعه معاونت خدمات شهری صورت میگیرد و در سایه تعامل میان شورا و شهرداری در پایان سال بتوانیم نویدبخش خبرهای خوب و افتتاح پروژههای کوچک و بزرگ مقیاس برای شهروندان و کلان شهر شیراز باشیم.
خوشبخت با اشاره به اینکه در خصوص معرفی شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا خبرهای خوبی اعلام خواهد شد، ادامه داد: به دستور کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز تشکیل یک دبیرخانه دائمی صورت گرفت و در سه محور نشستهای علمی با حضور اساتید برجسته، برگزاری رویدادها همچون جشنواره بازیافت، پاکسازی محیطهای ورودی و خروجی شهر اجرا و اطلاعرسانی در خصوص پروژههای حوزه زیست محیطی ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: هماکنون در مجموعه شهرداری شیراز بیش از ۸ همت پروژههای زیست محیطی تعریف شده است و شاخصهای زیست محیطی که در حال حاضر در نشستهای علمی احصا شد ششگانه بوده که شامل مدیریت پسماند، حمل و نقل عمومی، آلودگی هوا، کاهش گازهای گلخانهای، فضای سبز و ایجاد زیرساختهای این حوزه است که در این شاخصههای شش گانه پروژههای متعددی در شهرداری شیراز برای اجرا تعریف شده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز خاطر نشان کرد: با توجه به همتی که میان شهرداری و شورا وجود دارد سال پایانی شورا سال نهضت خدمات شهری و توجه ویژه به حوزه درخواستهای مردمی خواهد بود.
خوشبخت در این جلسه به تشریح پروژههای پانزدهگانه پرداخت و افزود: پروژه اول بازچرخانی و استفاده بهینه از آبهای خاکستری با احداث تصفیه خانههای لوکال، ساماندهی محور دروازه کازرون و انتقال صنوف پروتئینی به بازارچه پروتئین واقع در خیابان کارگر، ساماندهی سایتهای مشاغل مزاحم شهری از جمله سایت ۳۰۰ هکتاری و ۲۸ هکتاری و شهید منتظری، ساماندهی و نظم معابر شهری و تعیین تکلیف سد معبر، تعیین تکلیف مرکز گل و گیاه غرب شیراز در راستای خودکفایی در تولید گل و گیاه در جنوب کشور از عناوین این پروژهها است.
وی ادامه داد: از دیگر عناوین میتوان به بازبینی نحوه عملکرد بازارچههای شهرداری با الگوی جدید، انجام اقدامات زیر ساختی و ساماندهی مراکز ضایعاتی، ساماندهی و بهسازی آرامستانهای شیراز با تاکید ویژه بر آرامستان دارالسلام، تقویت و تثبیت جایگاه موضوع مدیریت بحران در شهرداری شیراز، تقویت مؤلفههای ایمنی در شهر، افزایش سرانه استفاده از سرویسهای بهداشتی سطح شهر به جهت سهولت در دسترسی، نوسازی و تجهیز ناوگان خدمات موتوری شهرداری، افزایش سرانه فضای سبز شهری و تقویت جایگاه زیبا سازی در شهرداری، مناسب سازی معابر با هدف تکریم توان خواهان، معلولین و جانبازان و سامانه ۱۳۷ اشاره کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح اقدامات اجرایی انجام شده در خصوص پروژههای پانزدهگانه پرداخت و ادامه داد: در خصوص ساماندهی محور دروازه کازرون عملیات عمرانی به اتمام رسید و طرح شهرسازی به تصویب رسید و آگهی مزایده عمومی بهرهبرداری از این مجتمع چاپ شد و در روز ۲۹ خرداد این مجتمع بهره برداری خواهد شد؛ همچنین در این راستا شناسایی اصناف دروازه کازرون و لایحه تخفیفات لازم در خصوص انتقال تهاتر و فروش توسط شهرداری و کسبه این بازار تصویب شده است.
معاون شهردار شیراز ابراز امیدواری کرد: مجتمع پروتئین محله دروازه کازرون شیراز تا نیمه اول سال جاری به بهره برداری برسد.
خوشبخت در خصوص سایت ساماندهی مشاغل مزاحم شهر شیراز اظهار کرد: طراحی فاز یک سایت ۳۰۰ هکتاری جهت مشاغل نهگانه از لیست ۲۵ مشاغل مزاحم شامل صنایع پلیمری، شیمیایی، فلزی طراحی انجام شده است و در نیمه اول سال جاری فراخوان سرمایه گذاری اعلام میشود.
وی افزود: همچنین در خصوص سایت ۲۵ هکتاری که ویژه انبارهای ضایعاتی است دیوارگذاری اطراف سایت به اتمام رسیده است و همچنین سایت شهید منتظری عملیات عمرانی آن به اتمام رسیده است و در حال اخذ مشاور به جهت تعیین نوع کاربری به جهت انتقال آلایندهها و ممیزی مشاغل بیستوپنجگانه با توجه به اینکه طرح تفصیلی در گذشته برای شیراز وجود نداشت، شرح خدمات تهیه شد و هم اکنون مشاور در حال تهیه طرح تفصیلی ساماندهی شهر شیراز است که بر اساس این طرح افق ۱۰ ساله شهر شیراز مشخص خواهد شد.
خوشبخت اضافه کرد: در خصوص طرح ساماندهی و نظم معابر شهری، آئین نامه این طرح تدوین شد و جا به جایی دو شب بازار ارم و زند انجام شد و جابجایی دو بازار هفتگی قصردشت و عفیفآباد در دستور کار است که مکانهای جدید تعیین شده است و به دنبال اخذ مجوز از سوی شورای تأمین استان به جهت اجرا هستیم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز ادامه داد: ساماندهی اغذیه فروشان شهر شیراز دیگر اقدام در دستور کار است که در این راستا شش محور برای ساماندهی اغذیه فروشان پیشنهاد شده است و هم اکنون در حال رایزنی با شورای ترافیک به جهت اخذ تاییدیه هستیم.
خوشبخت تصریح کرد: در خصوص مرکز پرورش گل و گیاه، مشاور طرح را تهیه کرده است و به سازمان سرمایهگذاری ارائه شده است.
وی درباره فعالیت بازارچههای شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ تاکید کرد: دو بازارچه بزرگ مقیاس در سطح منطقه ۷ به مساحت ۱۱ هزار متر مربع در دو طبقه فاز عملیاتی و اجرایی در دست اقدام است؛ همچنین در منطقه ۹ نیز فرآیند برگزاری مناقصه در خصوص احداث یک بازارچه در حال انجام است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز همچنین در این نشست از احداث چهار بازارچه کوچک مقیاس در محل پارک ایرانی در سطح منطقه چهار، شهرک سعدی در منطقه سه و در منطقه پنج در بلوار احمد ابن موسی خبر داد.
هوشمند سازی بازارچهها و میدان مرکزی میوه و تره بار از دیگر پروژههای مورد اشاره معاون شهردار بود و وی تصریح کرد: در این خصوص پیمانکار پروژه هوشمند سازی در حال انجام کار است و شرح خدمات تهیه و به زودی مناقصه این طرح برگزار میشود.
خوشبخت ادامه داد: بهسازی آرامستانهای سطح شهر با تمرکز بر آرامستان دارالسلام در دستور کار است که در این راستا بهسازی قبور و دیوار ضلع شمالی و بهسازی ساختمانها و بقاع مجموعه دارالسلام و احداث باغ مزار مشاهیر در حال پیگیری است.
وی اضافه کرد: در خصوص تثبیت جایگاه مدیریت بحران، در سال جاری سه مانور درون و برون شهری در قالب مانور خروج اضطراری از مترو، مانور اسکان و زلزله ویژه بافت تاریخی فرهنگی و مانور لحظه صفر به جهت کسب آمادگی برای جمعآوری تجهیزات در آبان ماه سال جاری در دستور کار بوده و برگزار میشود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز تاکید کرد: برای اولین بار طرح جامع مطالعات مدیریت بحران در حال تدوین است و انتظار میرود تا پایان تیر ماه بتوان شرح خدمات نهایی را اعلام کرد و این اقدام به نوعی کاری ماندگار برای کلان شهر شیراز خواهد بود تا نوع مواجه با مخاطرات اعم از سیل، زلزله، فرونشست و سایر مخاطرات و نحوه مواجه با آنها مدنظر باشد و دستگاههای اجرایی و خدماتی متولی این حوزه با وظایف خود آشنا شوند.
وی همچنین در این نشست از ایجاد کمپ سوم اسکان در جنوب کلان شهر شیراز خبر داد و تصریح کرد: برای احداث این مکان ۱۰ هزار هکتار زمین تملک شد و هم اکنون در فضایی به مساحت ۱۰ هکتار طراحی و احداث آن در حال انجام است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز اظهار کرد: در حوزه ایمنی و خدمات شهری شیراز در تلاشیم تا در روز ۷ مهر ماه روز آتشنشان، رونمایی از نردبان ۵۶ متری شهر شیراز صورت گیرد؛ همچنین پس از چند سال، تجهیزات فردی برای آتشنشانان خریداری شده است که به دنبال این اقدامات خرید سایر تجهیزات همچون فنهای پیشرفته، یازده خودرو اطفائی امدادی، پنج خودرو سنگین و پهپاد آتشنشانی در دستور کار است.
خوشبخت با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۴ باب سرویس بهداشتی عملیات احداث آنها آغاز شده است، خاطر نشان کرد: انتظار میرود تا پایان سال جاری سرانه سرویس بهداشتی انجام شود و طرح مطالعه جامع سرویسهای بهداشتی شهر شیراز در دست اقدام است که تا پایان آبان ماه از سوی مشاور تهیه خواهد شد.
وی همچنین نوید داد که نقشه راه شهر شیراز با توجه به کاربریهای جمعیت پذیری، مکانها و عرض معابر در دسترس، طراحی خواهد شد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، خاطر نشان کرد: در حوزه نوسازی و تجهیز ناوگان ماشین آلات موتوری شهرداری شیراز، پس از هشت سال در سال گذشته بیش ۳۰۰ میلیارد تومان ماشینآلات سبک، سنگین و نیمه سنگین خریداری شد و در سال جاری ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه برای خرید ماشینآلات تخصصی، جرثقیل و انواع ماشینآلات تخصیص یافت.
خوشبخت افزود: در حوزه فضای سبز نیز در سال جاری از سوی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز کاشت ۳۰۰ هزار اصله درخت در ارتفاعات همچون بام سبز، بابا کوهی، کیان آباد، ده شیخ، انجیره، گلستان و پارک ۵۸۰ هکتاری دراک انجام شد؛ همچنین پنج میلیون بذر نهال توزیع و کاشت شد.
وی با بیان اینکه باز بینی طرح جامع فضای سبز در دستور کار است، از رونمایی سامانه بوستان به عنوان اولین سامانه سیما و منظر کشور خبر داد و تاکید کرد: کلیه اطلاعات این حوزه اعم از تعداد المانها با موضوعیت ثبت میشود. همچنین در دو منطقه ۴ و ۸ شیراز اطلاعات به جهت ثبت در سامانه بوستان جمعآوری شده است و ثبت و جمعآوری اطلاعات سایر مناطق تا پایان سال جاری انجام میشود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز درباره مناسب سازی معابر شهری اضافه کرد: در معاونت خدمات شهری موضوع لکهگیری آسفالت و مناسب سازی پیاده روها به صورت ویژه در دستور کار است.
خوشبخت خاطرنشان کرد: شیراز پایتخت زیست محیطی آسیا است که در این راستا رویدادها در قالب سه محور برگزاری رویدادهای علمی، تخصصی و اجرای پروژهها دنبال میشود.
تشریح احداث تصفیه خانههای لوکال در باغات قصردشت شیراز از دیگر موضوعات مورد اشاره معاون شهردار در این نشست بود و وی، تصریح کرد: ایجاد تصفیه خانههای لوکال که از سری پروژههای پانزدهگانه است و با توجه به اینکه ایجاد این تصفیه خانهها در تمام دنیا مرسوم است، مشاور مکانیابی سه نقطه از سوی شهرداری شیراز اخذ شده است و تا پایان تیر ماه با اعلام این مکانها به شورای شهر شیراز، وارد فاز دوم و سوم اجرایی خواهیم شد.
خوشبخت همچنین به موضوع هدایت آبهای سطحی اشاره و اضافه کرد: طرح مطالعات و بازنگری هدایت آبهای سطحی شهر شیراز در حال حاضر در مرحله انعقاد قرار داد و انجام است و از آن جا که حوزه تابآوری و مدیریت ایمنی و استفاده از آبهای خاکستری و آبهای سطحی بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در حوزه آبخیزداری دو اتفاق مهم رخ داد که در مرحله اول موضوع مطالعات ارتفاعات پیرامونی شهر شیراز همچون دراک تا گویم، حجتآباد، کوهسار و ارتفاعات سعدی انجام شد که در سال جاری فاز اجرایی آنها آغاز میشود؛ همچنین به دستور شورای اسلامی شهر شیراز طرح مطالعاتی دشت شیراز نیز که لایحه آن مصوب شد پس از اتمام طرح مطالعات، فاز اجرایی آن آغاز خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز از اجرای ۱۵ ابر پروژه در حوزه خدمات شهری و زیست محیطی خبر داد و گفت: روند عملیات اجرایی پانزده پروژه خدمات شهری ابلاغی از کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا از سوی معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز آغاز شده است.
مسعود زارعی در این نشست خبری با خبرنگاران ضمن تشریح پروژههای پانزدهگانه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: با توجه به انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا در ۲۰۲۴ که از سوی مجمع شهرداران آسیایی صورت گرفت، این انتخاب افتخار بزرگی به جهت فرصت و ظرفیتهای بسیار خوبی است که شهر شیراز دارد.
وی افزود: باید از این جایگاه حداکثر استفاده را داشته باشیم و از آن به عنوان یک ظرفیت و فرصت در کلان شهر شیراز بهره ببریم.
عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: یک هزار و ۱۱۶ عنوان برنامه در این کمیسیون به صورت مستمر در حال اجرا است که پس از ابلاغ به شهرداری اجرا میشود.
زارعی ادامه داد: طی سه سال گذشته پیگیری برخی از موضوعات به صورت پروژهای و ویژه انجام شد که در این راستا به صورت ویژه بر پروژههای پانزدهگانه کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری متمرکز شدیم و تا پایان دوره شورای ششم این پروژهها را به سرانجام خواهیم رساند.
وی تاکید کرد: فعالیتهای کمیسیون خدمات شهری ارتباط مستقیم با رفاه، آسایش، آرامش و اعتماد مردم دارد.
عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: پانزده پروژه خدمات شهری تبدیل به ویژگی کمیسیون خدمات شهری شده است و شورای اسلامی با طرح موضوعات، آنها را به معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز ابلاغ و این معاونت، روند اجرایی آنها را آغاز کرده است.
زارعی در ادامه سخنان خود به تشریح این پروژههای پانزدهگانه پرداخت و تصریح کرد: اولین پروژه، بازچرخانی و استفاده بهینه از آبهای خاکستری با احداث تصفیه خانههای محلی در باغات قصردشت است و با توجه به اینکه برای هزار هکتار از باغات قصردشت ۳۳۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب وجود دارد، در تلاشیم احداث اولین تصفیه خانه تا پایان سال جاری انجام شود.
وی ادامه داد: هزینه اجرایی احداث تصفیهخانه لوکال در باغات قصردشت تاکنون بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است و در تلاشیم تا پایان دوره شورای ششم، کسری آب هزار هکتار از باغات قصردشت جبران شود تا مشکل باغداران این منطقه رفع شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین اضافه کرد: احداث دومین تصفیه خانه لوکال مطالعات آن صورت گرفته است و با توجه به اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای آن، در صدد هستیم تا علاوه بر احداث تصفیه خانه دوم، جانمایی و احداث یک تصفیهخانه دیگر در کنار پیاده راه سلامت استاد شجریان صورت گیرد.
زارعی در ادامه اظهار کرد: ساماندهی محور دروازه کازرون و انتقال صنوف پروتئینی به بازارچه پروتئین واقع در خیابان کارگر دومین پروژه از پروژههای پانزدهگانه است که در این خصوص بیش از ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این مجتمع هزینه شده است و ارزش روز این پروژه بیش از شش هزار میلیارد تومان است؛ از سوی دیگر برای این مجتمع بزرگ جانمایی پارک ۵۰۰ خودرو پیش بینی شده است و این مجتمع به عنوان یک ظرفیت بزرگ برای شهر شیراز در ساماندهی صنوف محله دروازه کازرون است.
وی خاطرنشان کرد: در انتقال صنوف دروازه کازرون به بازار پروتئین سه بخش ساماندهی محور دروازه کازرون در دستور کار است تا اقدامی که بیش از ۱۰ سال است بر زمین مانده و شهرداری برای آن هزینه کرده است، تعیین تکلیف شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: این موضوع مد نظر است تا علاوه بر تعیین تکلیف صنوف ماهی و میوهفروشان، وضعیت بهداشتی و اغتشاش بصری که در این محله ایجاد شده است، ابتدا ساماندهی آنها به عنوان اولویت اول در دستور کار قرار گیرد؛ چرا که مسائل و مشکلات محور دروازه کازرون به عنوان یکی از معضلاتی است که کلان شهر شیراز با آن مواجه است.
زارعی افزود: طی شش ماه گذشته شهرداری شیراز برای مجتمع پروتئین بیش از هزار میلیارد تومان هزینه کرد داشته است و این موضوع مورد تاکید شهردار شیراز مبنی بر انتقال و ساماندهی صنوف دروازه کازرون به این مجتمع است.
وی ابراز امیدواری کرد: پروژه انتقال صنوف پروتئین دروازه کازرون در زمان مقرر و تا پایان سال جاری صورت گیرد.
ساماندهی سایتهای مشاغل مزاحم شهری از جمله سایت ۳۰۰ هکتاری، ۲۸ هکتاری و سایت شهید محمد منتظری سومین پروژه اجرایی بود که زارعی به آن اشاره و اظهار کرد: در سطح شهر شیراز ۲۵ شغل به عنوان مشاغل مزاحم شهری تعیین شده است که در این راستا سه سایت ساماندهی برای این مشاغل پیش بینی شده است تا برنامه ساماندهی این مشاغل در قالب یک برنامه زمان دار تدوین شود.
وی ادامه داد: ساماندهی و نظم دهی معابر شهری و تعیین تکلیف سد معبر بارفروشان و اغذیهفروشان چهارمین مرحله از پروژههای پانزدهگانه است که در این خصوص یک آئیننامه تدوین شده است و تکالیف در این خصوص مشخص شده است تا برخورد با تخلفات محرز شده به چه شکل باشد و شهرداری چگونه برخورد کند.
عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: تعیین تکلیف مرکز گل و گیاه غرب شیراز در شهرک گویم پنجمین پروژه مورد تاکید این کمیسیون است که در راستای خودکفایی در تولید گل و گیاه در جنوب کشور، اقدامات لازم انجام شود. از سوی دیگر در این مرکز تولید گل و گیاه در یک فضای ۱۶ هکتاری پیش بینی شده است که این مرکز میتواند به عنوان تولیدکننده گل و گیاه در جنوب کشور مد نظر باشد.
زارعی همچنین، بازبینی نحوه عملکرد بازارچههای شهرداری شیراز در قالب احداث بازارچههای جدید و انجام اقدامات زیر ساختی و به خصوص تشویقی برای تقویت موضوع مهم تفکیک از مبدا و ساماندهی ضایعاتیها به عنوان ششمین و هفتمین پروژه نام برد و تصریح کرد: دستورالعمل اجرای ساماندهی ضایعاتی در صحن شورای اسلامی شهر شیراز مطرح و به تصویب رسید که در این حوزه وظایف هشتگانه برای شهرداری شیراز تعریف شد تا طرح ساماندهی ضایعاتیها و دستورالعمل تفکیک زبالههای تر و خشک صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی و بهسازی آرامستانهای سطح شهر شیراز با تاکید ویژه بر آرامستان تاریخی دارالسلام که به عنوان شناسنامه شیراز است، هشتمین پروژه اجرایی مد نظر است که در این خصوص موضوع انتقال آرامستان دارالرحمه به بهشت احمدی، برنامهریزی لازم در دستور کار است، همچنین در خصوص اجرای این طرح به موضوع آرامستان های محلهای، مشاهیر و مفاخر کلان شهر شیراز اهتمام ویژهای مد نظر است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: تقویت و تثبیت جایگاه مدیریت بحران در شهرداری شیراز نهمین پروژه است که این موضوع با رویکرد طراحی، برنامهریزی و اجرای مانور مشترک درون و برون شهری مبتنی بر سناریوهای بحران، ارتقای ساختارهای تشکیلاتی، طرح جامع مطالعات بحران و نوسازی و احداث کمپهای چند منظوره دنبال میشود.
زارعی اضافه کرد: آنچه که در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص حوزه بحران مورد توجه است، تقویت ساختار در جایگاه یک اداره کل است.
وی، تقویت مؤلفههای ایمنی شهر را به عنوان پروژه دهم نام برد و تصریح کرد: در این حوزه مطالعات طرح جامع اطفا حریق صورت گرفت و مقرر شد که برای ایمنی سطح شهر چه اقداماتی باید انجام شود، همچنین در این پروژه خرید نردبان ۵۶ متری آتش نشانی، خرید تجهیزات حوزه ایمنی، احداث ایستگاههای جدید آتش نشانی، خرید پهپاد آتشنشان و ایمنسازی بازارهای تاریخی شهر شیراز در دستور کار است.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: پروژه یازدهم، افزایش سرانه احداث سرویسهای بهداشتی در معابر عمومی با رویکرد مطالعات جانمایی، طراحی، احداث، نگهداری و همچنین احداث سرویسهای بهداشتی در سطح مناطق یازدهگانه شهر شیراز است که به دنبال آن سهولت دسترسی برای عموم شهروندان و به ویژه افراد توان خواه به این مکانها ایجاد شود.
زارعی همچنین، افزایش سرانه فضای سبز شهری و تقویت جایگاه زیباسازی در شهرداری شیراز با هدف ممیزی فضای سبز، هوشمندسازی نظارت بر فضای سبز، توسعه فضای سبز ارتفاعات پیرامونی و شهری و بازبینی طرح جامع و تفصیلی فضای سبز، نوسازی و تجهیز ناوگان خدمات موتوری شهرداری با رویکرد خرید تجهیزات ناوگان موتوری، تعمیر و نگهداری تجهیزات موتوری، ارتقا ساختار تشکیلاتی اداره موتوری خدمات شهری به سازمان، و مناسب سازی معابر با هدف تکریم جانبازان، معلولین و توان خواهان با هدف بهسازی معابر و پیاده روهای سطح شهر شیراز، ارتقای سطح خدمات فرهنگسرای معلولین، پارک موضوعی جوان و آسیب دیدگان اجتماعی به عنوان پروژههای دوازده، سیزده و چهاردهم نام برد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: پروژه پانزدهم سامانه ۱۳۷ است و با توجه به اینکه اعتماد عمومی به این حوزه بسیار حائز اهمیت است، لذا در حوزه زیرساختی و بازخورد از این سامانه باید مباحث مد نظر باشد. چرا که روزانه تعداد تماسهای مردمی با این سامانه ۷۰۰ تماس است و اغلب درخواستهای شهروندان شهر شیراز مرتبط با حوزه خدمات شهری است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به انتخاب کلان شهر شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا، اقدامات هفتگی انجام میشود، همچنین در سال جاری یک کنگره آسیایی برگزار میشود که خروجی آن سه سند برای کلان شهر شیراز در بر خواهد داشت.