شیراز تحلیل – مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس گفت:فارس به عنوان نقطه استراتژیک اتصال و ترانزیت به پهنه جنوب و مرکز کشور، طی سال های آتی احداث پروژه های آزاد راه شیراز بوشهر، بندرعباس کرمان، خطوط راه آهن شیراز به گل گهر و بوشهر را خواهد داشت و بن بست ترانزیتی ایجاد شده و بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده و فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد.
به گزارش شیراز تحلیل، ناصر رضایی مدیر کل راه و شهرسازی استان فار در نشست خبری خود با حضور اعضای شورای هماهنگی راه و شهرسازی فارس با اصحاب رسانه در تشریح گزارش عملکرد مجموعه وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: فارس، اولین استانی بود که در قالب تعریف شهرکهای دولتی مصوبات لازم را دریافت کرد و هفته گذشته آغاز عملیات اجرایی شش شهرک دولتی که بالاترین میزان شهرکهای دولتی کشور به تعداد ۵۷ هزار واحد بود در مدار تأمین زمین نهضت ملی مسکن، جوانی جمعیت و سایر نیازهای جمعیتی و واحدهای مسکونی برای توسعه، قرار گرفت.
رضایی از افتتاح و واگذاری 110 هزار قطعه زمین واحد مسکونی در روز عید غدیر خم به شهروندان استان فارس خبر داد و به گفته او این اقدام امید آفرینی برای مردم فارس را به همراه داشته است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس همچنین به تشریح یک گزارش در حوزه موقعیت استراتژیک استان در کشور اشاره و تصریح کرد: استان فارس یک شاهراه ترانزیتی در آینده کشور خواهد بود و با توجه به ابلاغ مجموعه شورایعالی معماری و شهرسازی وزارت راه مبنی بر تدوین و تعریف ۲۷ پهنه ساحلی در کشور که به هر استان یک پهنه اختصاص مییابد تا توسعه و آینده صادرات استانها با مجموعه سرمایه گذارانی که دارد تأمین کند، با برگزاری جلسات یک نقطه به عنوان فضای توسعه استان فارس انتخاب شد و هم اکنون در حال طی کردن روند قانونی این طرح هستیم.
به گفته رضایی فارس به عنوان نقطه استراتژیک اتصال و ترانزیت کشور به پهنه جنوب و مرکز کشور، طی ماهها و سالهای آتی احداث پروژههای آزاد راه شیراز بوشهر، بندرعباس کرمان، خطوط راه آهن شیراز به گل گهر و بوشهر را خواهد داشت و این بن بست ترانزیتی که در کشور ایجاد شده است، میتواند توسط استان فارس شکسته شود.
رضایی ادامه داد: در مجموعه وزارت راه یک برنامه جامعه تعریف شده است که در مجموعههای مختلف آزاد راه، بزرگراه، فرودگاه، راهها، خطوط ریلی و عناصر وابسته که تأمین کننده اقتصاد آینده است بتواند تأثیرگذار باشد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس در تشریح اطلاعات محور ریلی فارس اضافه کرد: مرتفعترین ناحیه ریلی کشور در راه آهن در منطقه فارس به ارتفاع ۲۵۵۰ متر از سطح دریا است و ۴ درصد خطوط ریلی کشور در این استان واقع شده است.
به گفته این مقام مسئول:در دولت سیزدهم در حوزه جا به جایی بار رشد پنج درصدی و در جا به جایی مسافر ۴۵ درصد رشد داشته است.
وی در خصوص میانگین درآمد عملیاتی و غیر عملیاتی حوزه راه آهن، خاطر نشان کرد: در دولت سیزدهم حوزه درآمد غیر عملیاتی رشد ۳۴۳ درصدی و حوزه درآمد عملیاتی ۹۸ درصد رشد داشت.
مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس اظهار کرد: راه آهن استان فارس در دولت سیزدهم در عملکرد بهره وری لکوموتیوهای راه آهن ۶ درصد رشد داشته است.
در این نشست خبری سید علیرضا حمیدی مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس اظهار کرد: فارس رتبه نخست کشور در تأمین زمین نهضت ملی مسکن را دارد و با مشارکت منابع طبیعی و راه و شهرسازی، بیشترین تأمین قطعات زمین را در کشور انجام داده است.
وی افزود: سهمیه زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاهای فارس ۳۰ هزار قطعه است.
مدیر کل بنیاد مسکن فارس تصریح کرد: در سطح استان فارس تعداد ۱۹ هزار و ۲۶۶ پروژه با پیشرفت فیزیکی صفر تا ۱۰۰ در حال اجرا است و طی مدت گذشته ۳۸۳ واحد تکمیل شده رسمی به متقاضیان تحویل داده شده است.
حمیدی خاطر نشان کرد: در این مدت همچنین حل مشکلات ساختمانهای مسکن مهر که تعداد ۲ هزار واحد از آنها با مشکلاتی همچون نداشتن دیوار محوطه، نداشتن آسانسور، سیستم فاضلاب و عدم اتمام وضعیت واحدها مواجه بودند، رفع مشکلات با تخصیص اعتبار انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: در حوزه نهضت ملی مسکن روستایی ۷ هزار و ۲۰۰ واحد مسکن به متقاضیان تحویل داده شد و ۲۵۰۰ واحد دیگر آماده تحویل است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس با اشاره به اینکه تا پایان شهریور ماه سال جاری تحویل ۷۵۰۰ واحد مسکونی به متقاضیان صورت میگیرد، اظهار کرد: تا امروز قریب به ۲۵۵ هزار واحد روستایی مقاوم سازی شده است و در حوزه عملکرد بازسازی نیز در سیل و طوفان و زلزله بالغ بر ۱۰ هزار و ۶۵ فرآیند بازسازی انجام شده است.