شیراز تحلیل – رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در جمع اصحاب رسانه استان، از بهره برداری از 81 پروژه عمرانی سلامت محور در استان، به مناسبت هفته دولت خبر داد.
به گزارش شیراز تحلیل ،دکتر «سید وحید حسینی» به مناسبت هفته دولت، در جمع اصحاب رسانه استان حضور یافته و ضمن تبیین دستاوردهای دانشگاه در حوزه های مختلف، از برنامه های پیش رو برای توسعه خدمات سلامت محور در استان فارس سخت گفت.
او ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دولت، شهیدان رجایی و باهنر، همچنین شهید آیت الله رئیسی، مکتبی که این شهدا ایجاد کردند را چراغ راهی فرا روی تمامی خدمتگزاران دولت دانست که می تواند مسیر خدمت را روشن کند.
مسوول ارشد حوزه سلامت فارس با بیان اینکه به مناسبت هفته دولت، 81 پروژه سلامت محور در فارس به مرحله بهره برداری رسیده است، ادامه داد: همچنین با تلاش ها و پیگیری های انجام شده، پروژه های عظیم دیگری مانند پروژه بیمارستان اعصاب و روان بوستان با 400 تخت بیمارستانی، بیمارستان های دوم شهرستان های داراب و مرودشت نیز با پیشرفت بالای 90 درصدی، آخرین مراحل آماده سازی را طی کرده و به زودی به چرخه ارایه خدمات سلامت در فارس افزوده می شود.
دکتر حسینی در ادامه به دستاوردهای مجموعه دانشگاه در حیطه های مختلف طی سه سال گذشته پرداخت و با اشاره به پیشبرد اهداف سلامت محور در حوزه های بین المللی گفت: از جمله اهدافی که در این زمینه دنبال شد، گسترش همکاری های علمی در منطقه آسیای میانه بود که با راه اندازی دفتر همکاری های مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و وزارت تندرستی تاجیکستان دنبال شد.
او راه اندازی این دفتر همکاری را پایگاهی برای توسعه تبادلات علمی با کشورهای منطقه در سطح تخصصی و فوق تخصصی عنوان کرد.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین در بازه زمانی سه سال گذشته، هفت سند همکاری به امضا رسیده که از این میان می توان به امضای دو توافق نامه و یک مورد تفاهم نامه همکاری علمی در سال جاری اشاره کرد.
دکتر حسینی همچنین به توانمندی ها و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حیطه آموزشی اشاره کرد که کسب مجوز رشته های جدید در مقاطع مختلف را می توان از این جمله برشمرد و افزود: راه اندازی گروه هوش مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان نخستین دانشگاه علوم پزشکی کشور، از جمله دستاوردهایی بوده که امیدواریم در آینده، بهره برداری های علمی مفیدی را به همراه داشته باشد.
او کسب 29 مدال و عنوان برتر در المپیادهای علمی، قرار گرفتن در ردیف هزار دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی شانگهای2023، کسب 37 رتبه برتر دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و کسب جایزه ملی کیفیت نماد ادغام را از دیگر توانمندی های مجموعه دانشگاه در حوزه آموزشی عنوان کرد.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حیطه پژوهشی نیز با تلاش های انجام شده طی سه سال گذشته، مجموعه دانشگاه از رتبه ششم میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور به رتبه سوم ارتقاء یافت و فناوران دانشگاه به 49 رتبه اول تا سوم دست یافتند.
دکتر حسینی ثبت 23 اختراع ملی و بین المللی در حوزه سلامت را از دیگر دستاوردهای این حوزه در سه سال گذشته عنوان کرد و گفت: کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه نیز توانست از رتبه هفتم کشور، به رتبه نخست در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور دست یابد.
او قرار گرفتن نام 47 استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ردیف دو درصد برتر اساتید پراستناد جهان و کسب رتبه نخست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برگزاری همایش های علمی بین المللی در سطح کشور را از دیگر دستاوردهای علمی به دست آمده در این حوزه دانست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به پرسش های اصحاب رسانه در خصوص مطالبه های پرستاران، با اشاره به جانفشانی های کادر درمان و پرستاران، به ویژه در دوران کرونا، مطالبات مطرح شده را برحق خواند و با بیان اینکه طی روزهای گذشته بخشی از پرداخت های حوزه پرستاری پرداخت شده است، از پیگیری برای توسعه این امر خبر داد.
دکتر حسینی رفع بخش مهمی از مطالبات مطرح شده را در سطح کشوری عنوان کرد و پیگیری برای افزایش چند برابری میزان اضافه کار پرستاران را از جمله اولویت های در دست اقدام برشمرد.
دکتر «مهرداد شریفی» معاون درمان، دکتر «عباس رضاییان زاده» معاون بهداشت، دکتر «سید ابوالفضل هاشمی اصل» معاون توسعه مدیریت و منابع و دکتر «محمدجواد راعی» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دیگر مسوولان حاضر در این نشست خبری بودند که به تبیین دستاورد های مجموعه دانشگاه در حوزه های تحت مدیریت خود پرداختند.
برتری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ارزیابی شاخص های دسترسی و عملکرد بیمارستانی نسبت به میانگین کشوری
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تلاش مجموعه سلامت، این دانشگاه در ارزیابی شاخص های دسترسی و عملکرد بیمارستانی نسبت به میانگین کشوری در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
دکتر «مهرداد شریفی» در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت «هفته دولت» برگزار شده بود، گفت: بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سرانه تخت بستری، سرانه تخت مراقبت های ویژه، تخت روانپزشکی، سرانه سی تی اسکن، ام آر آی و آنژیوگرافی نسبت به میانگین کشوری در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
او با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم به مجموعه سلامت و گام های بلندی که تاکنون در این حوزه در استان فارس برداشته شده است، افزود: یکی از مهمترین رسالت های وزارت بهداشت در دولت سیزدهم، پرداختن به موضوع عدالت و تعالی نظام سلامت و تلاش در راستای بهره مندی و دسترسی عادلانه همه افراد جامعه به مولفه های سلامت بوده که در ابعاد مختلف، مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر شریفی با اشاره به تلاش مجموعه سلامت استان برای توسعه عادلانه خدمات سلامت در تمام مناطق استان از آغاز به کار چهار بیمارستان جدید در دولت سیزدهم شامل بیمارستان شهدای سلامت شهرستان نی ریز با ۱۲۰ تخت، بیمارستان حضرت امام علی(ع) کازرون با ۱۰۰ تخت، بیمارستان صدیقی گله دار با ۳۲ تخت و بیمارستان شهدای شهرستان رستم با ۶۴ تخت بستری به عنوان ثمرهای از این تلاش یاد کرد.
او همچنین از اعزام بیش از 650 پزشک فوق تخصص، پزشک متخصص و پزشک عمومی به شهرستانهای استان فارس در دولت سیزدهم خبر داد که با هدف رفع نیاز مردم مناطق مختلف استان به مراجعه به مرکز استان برای دریافت خدمات درمانی صورت گرفته است.
راه اندازی 22 پایگاه اورژانس، تحویل هشت دستگاه موتورلانس، سه دستگاه اتوبوس آمبولانس جدید به اورژانس ۱۱۵ و جذب ۱۵۴ تکنسین اورژانس ۱۱۵ طی دو سال اخیر، دیگر عرصههای توسعه خدمات درمانی بود که این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آن اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه در ادامه به پیشینه غنی مجموعه سلامت فارس در زمینه پیوند اعضا اشاره کرد که در 30 ماه گذشته، انجام دو هزار و 993 پیوند اعضا، 288 عمل کاشت حلزون شنوایی و 453 پیوند مغز استخوان در این زمینه به ثبت رسیده است.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، خدمت رسانی به ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار بیمار در بیمارستان های دولتی زیر مجموعه دانشگاه و انجام بیش از 351 هزار عمل جراحی اورژانس و الکتیو در بیمارستانهای دولتی فارس را از دیگر دستاوردهای حوزه درمان دانشگاه در 30 ماه گذشته عنوان کرد.
دکتر شریفی ادامه داد: از ابتدای شروع دولت سیزدهم تا کنون، یک هزار و 700 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی با هدف تامین نیاز مراکز درمانی، در اختیار بیمارستان های دولتی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار گرفته است.
او راه اندازی مرکز مشاوره ناباروری در بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز برای نخستین بار در کشور و با هدف کمک به زوجین نابارور را از دیگر دستاوردهای مجموعه درمان دانشگاه برشمرد و اضافه کرد: همچنین مراکز سطح دو ناباروری نیز در شهرستان های داراب، لامرد، اقلید، آباده، ممسنی و فیروزآباد راه اندازی شده است.
راه اندازی هفت مرکز «NCD» دولتی جدید در بیمارستانها و مراکز درمانی شیراز و شهرستانهای استان، از دیگر دستاوردهای معاونت درمان دانشگاه در دولت سیزدهم بود که معاون درمان دانشگاه به آن اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه توسعه اشتغال در بخش سلامت نیز در چهارچوب قانون و مقررات و با بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال انجام است، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، پروانه بهره برداری 890 موسسه درمانی از سوی اداره ارزیابی و صدور پروانه های این معاونت نیز، صادر شده است.
دکتر شریفی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی مراجعه به اورژانس بیمارستان های دولتی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱، عنوان کرد: با این وجود، با برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده، مرگ و میر بیمارستانی ۴ و نیم درصد کاهش داشته است.
تقویت زیرساخت های حوزه بهداشت فارس با افتتاح 78 بهداشتی جدید در 3 سال گذشته
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جمع اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته دولت و قدردانی از همراهی اصحاب رسانه در آگاهی رسانی به مردم، به بیان برخی از دستاوردهای حوزه معاونت بهداشت پرداخت.
دکتر «عباس رضاییان زاده» در این نشست خبری که صبح امروز با حضور رئیس دانشگاه و جمعی از اعضای هیات رئیسه برگزار شد؛ با اشاره به اهمیت برنامه های ژنتیک اجتماعی و بیماری های متابولیک ارثی در تامین سلامت جامعه گفت: با تلاش های انجام شده، پوشش غربالگری نوزادان استان فارس در هفته نخست تولد برای ۲۳ بیماری متابولیک ارثی، به میزان 100 درصدی رسیده است.
او در مورد وضعیت بیماری سالک و شیوع این بیماری توضیح داد: با پیگیری های انجام شده در سال گذشته، تمامی شهرستان های استان فارس به مرکز تشخیص و درمان سالک مجهز و تمامی بیماران مبتلا سالک به صورت رایگان درمان می شوند؛ همچنین با انجام اقدامات کنترلی در سال ۱۴۰۲، تعداد موارد مثبت شده این بیماری ۶۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است.
دکتر رضاییان زاده با اعلام اینکه طی سه سال گذشته، ۷۸ واحد بهداشتی به چرخه ارائه خدمات سلامت استان اضافه شد، به اهمیت ارائه خدمات سلامت در نقاط دورافتاده استان اشاره کرد و افزود: همچنین در همین راستا، ۲۷۷ بهورز برای ارائه خدمت در مناطق روستایی و ۱۷ بهورز برای خدمت رسانی در مناطق عشایری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به کارگیری شدند.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با بیان اهمیت تقویت زیرساخت های حوزه بهداشت در مناطق محروم و کم برخوردار، ۱۴۰ دستگاه موتورسیکلت به بهورزان مناطق صعبالعبور استان تحویل داده شد.
او در ادامه از موفقیت در کسب عنوان دستگاه برتر در روز ملی جمعیت از استانداری فارس و کسب رتبه دوم کشوری در حیطه جوانی جمعیت و تشکیل مستمر قرارگاه و کمیتههای جوانی جمعیت در مجموعه سلامت استان خبر داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره کسب رتبه برتر دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه سلامت مادران در سال ۱۴۰۲ ادامه داد: در زمینه مراقبتهای دوران بارداری، مراقبت و شناسایی دیابت و فشار خون و همچنین غربالگری سرطان های شایع نیز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز رتبههای برتر کشور را از آن خود کرده است.
او با بیان اینکه پوشش شنوایی سنجی نوزادان نیز با پوشش نزدیک به ۱۰۰ درصد در هفته نخست تولد در استان انجام میشود، افزود: در صورتی که نوزادی دچار اختلال شنوایی باشد، در سه ماهه نخست تولد تشخیص داده میشود و برای کاشت حلزون در نوبت قرار میگیرد و کاشت حلزون شنوایی به صورت رایگان برای نوزاد انجام میشود.