شیراز تحلیل – در نشست خبری با محوریت مقام آتشنشان بر رشد ۳۰۰ درصدی بودجه آتشنشانی شیراز تا کاهش ۳۸ درصدی حوادث آتشسوزی در این کلانشهر طی نیمه نخست سال جاری تأکید شد.
به گزارش شیراز تحلیل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری شیراز، نشست خبری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، معاون محیط زیست و خدمات شهری و رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با محوریت پاسداشت مقام آتش نشان به مناسبت هفتم مهرماه روز آتش نشانی و ایمنی برگزار شد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست اظهار کرد: شورای اسلامی شهر و شهرداری پروژههای ۱۵ گانهای را که در واقع مهم و مطالبه مردم هستند را در دستور کار دارد که تلاش میشود این پروژهها به صورت اساسی و زیر بنایی به سرانجام برسد.
مسعود زارعی ادامه داد: تصویب طرح جامع آتشنشانی باید با استفاده از نیروهای نخبه برنامهریزی بر اساس یک برنامه جامع، کامل، علمی، کاربردی مشخص کنند که ۲۵ سال آینده، سازمان آتشنشانی باید به چه شکل باشد و این طرح را به برشهای کوتاه مدت تقسیم کنند.
وی با بیان اینکه مجموعه اقدامات یک سازمان در آمار آن سازمان مشخص میشود، گفت: در حوزه تجهیزات و اقدامات اجرایی اتفاقات مهمی در حوزه آتشنشانی به وقوع پیوسته است.
عضو و ناظر شورای شهر شیراز در سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری در خصوص ناایمن بودن ساختمانها، گفت: متولیان امر به این موضوع توجه کنند که مبادا با مجوز ساختمانهای ناایمن مردم دچار سانحه شوند.
زارعی همچنین به تعطیلی مدرسه مهر تابان اشاره کرد و گفت: در خصوص موضوع مدرسه «مهرتابان» مطالبات جدی وجود دارد، اگر فردی که ادعا دارد این ساختمان مشکلی ندارد، مسئولیت آن را بر عهده بگیرد و بی خطر بودن این ساختمان را ضمانت کند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: ۱۰ سال است که این مدرسه قول جا بهجایی داده است، با عدد نجومی که از دانشآموزان بابت ثبت نام میگیرند باید زودتر این زمان جابهجا میشدند. این ساختمان ۱۴ مشکل ایمنی دارد و حتی فضای ورود خودروی آتشنشانی را ندارد. باید گفت این ساختمان بسیار ناایمن است و باید تخلیه شود، جان دانشآموزان به تحصیلات آنها ارجعیت دارد.
وی اظهار کرد: ترافیک این محور مشکل بزرگی است که اگر حادثهای رخ دهد این ترافیک از عبور خودروی آتشنشانی جلوگیری میکند. مسئولان نباید نسبت به جان کودکان ریسک کنند. مدرسه مهرتابان باید به جایی منتقل شود که ایمنی ساختمان تضمین شود، چون حادثه یک لحظه اتفاق میافتد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در خصوص عملکرد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت روز شعر و ادب فارسی، اظهار کرد: یکی از مهمترین سازمانهای تابع شهرداری، آتشنشانی است.
روحالله خوشبخت در خصوص بودجه سازمان آتشنشانی، گفت: بودجه این سازمان نسبت به سال گذشته ۳۰۰ درصد افزایش داشته است که البته این بوجه شامل ساخت و بهسازی ساختمانها و ایستگاهها نمیشود.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ اتفاقات خوبی رقم در این سازمان رقم خورد. ۲۴ هزار تماس و عملیات در سازمان آتشنشانی ثبت شده است و اقدامات خوبی در تهیه تجهیزات برای عملیاتها صورت گرفته است.
معاون شهردار شیراز از اعتماد به تولیدات داخلی گفت و افزود: چه در شهرداری و چه کمیسیون معاملات، اولویت با خرید تجهیزات داخلی است و شیراز جزو شهرهایی است که به نوع داخلی اعتماد کرده است.
خوشبخت بیان کرد: ۱۵ پروژه که جدیداً به ۱۸ پروژه تبدیل شده است، ساخت و بازسازی ایستگاههای آتشنشانی، خرید تجهیزات و نردبان ۵۶ متری همچنین بازنگری در طرح جامع پویشها از اقدامات صورت گرفته در این سازمان است.
وی از شعار شهر ایمن، شهروند ایمن سخن گفت و ادامه داد: برنامههای نجات طبیعت، چهارشنبه سوری اصیل و پویش ۷ مهر از برنامههای خوب سازمان آتشنشانی است.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز نیز در این نشست اظهار کرد: بودجهریزی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۰۹ میلیارد بود که ۹۵ درصد آن جذب شده است و امسال با یک بودجه ۲۰۷ میلیاردی در حال پیشبرد اهداف این سازمان هستیم.
هادی عیدیپور بیان کرد: در حوزه پیشگیری، در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۴ هزار ماموریت و اعزام تیم آتشنشانی در نقاط مختلف شهر شیراز داشتیم که بعضاً در خارج از محدوده شهری نیز بودند.
وی گفت: در حوزه پیشگیری از حوادث مهمترین اصل ارتقای فرهنگ است، این فرهنگسازی با اجرای پویشهای مختلف عملیاتی شد. سال گذشته اولین سال اجرای پویش نجات طبیعت شیراز بود و امسال نیز تکرار شده است.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با اشاره به پویش چهارشنبهسوری که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ منتهی به ۸۰ درصد کاهش حوادث و بدون فوتی شد، گفت: این یک آمار فوقالعاده در سطح کشور است و شیراز یکی از شهرهایی بود که هیچگونه فوتی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نداشت.
وی با بیان اینکه پویش زمستانی «زمستان را به شادی و ایمن بگذرانیم» در خصوص موضوع گازگرفتگی اجرا شده است، تصریح کرد: با آموزشها و فرهنگسازی صورت گرفته، سال گذشته تنها یک نفر فوتی بر اثر گازگرفتگی گزارش شده است.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با بیان اینکه آموزش مدارس و مهد کودکها در دستور کار قرار دارد، گفت: بالغ بر ۱۰۸ هزار ساعت آموزش داشتیم که از این زمان، ۵۸ هزار ساعت در مدارس و مهدکودکها بوده است. امسال سازمان آتشنشانی یک گام فراتر رفته است و با «شعار شیراز من، شیراز ایمن» اقدامات ویژهای را دنبال میکند.
عیدپور تصریح کرد: در راستای ارتقای فرهنگ ایمنی و آموزش، ۱۵ تفاهمنامه در شهر شیراز با دستگاههای مختلف به امضا رسیده است. ساخت کلیپها و محتوای آموزشی ۳۰ ثانیهای و یک دقیقهای باعث شده است اقدامات خوبی در حوزه فرهنگسازی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در حوزه آتشسوزی در عرصههای مختلف، ۳۸ درصد کاهش حادثه داشتیم. در خصوص آتشسوزی طبیعت و مراتع در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، کاهش ۴۵ درصدی داشتیم و این مهم به دلیل فرهنگسازی در بین عموم مردم بوده است.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با تأکید بر بحث آمادگی نیروها و رسیدن به محل حادثه، اظهار کرد: ۴ ایستگاه آتشنشانی در حال ساخت و ۵ ایستگاه در حال تجدید بنا هستند. در حوزه زیرساختی، ماشین آلات و تجهیزات آتشنشانی اعتباری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال هزینه شده است که ۱۴۰ شیر هیدرانت شامل این تجهیزات میشوند، لازم به ذکر است که برای اولین بار در شیراز به سمت شیرهای دفنی که در زیر زمین کار میشود، رفتهایم. این شیرها برای معابر باریک و بافت تاریخی و فرسوده استفاده میشود و نصب آن آغاز شده است.
عیدیپور از شناسایی ۲۰ ساختمان پر ریسک در این کلانشهر خبر داد و بیان کرد: آتشنشانی ضوابط سختگیرانهای نسبت به پایان کار ساختمانها دارد.
وی از شیراز به عنوان اولین آتشنشانی در کشور نام برد که وارد بحث تکنولوژیهای نوین شده است و ادامه داد: در بحث ارتقاء توانمندی نیروهای تخصصی عملیاتی، با استفاده از تکنولوژی نوین میتوانیم عملیاتهای بزرگ را شبیهسازی کنیم و افراد به صورت مجازی در فضای واقعی عملیات قرار بگیرند.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز همچنین از خرید ۲ دستگاه پهپاد اطفاء حریق و رباتهای آتشنشانی خبر داد.
عیدیپور با بیان اینکه در حوزه نیروی انسانی اقدامات خیلی خوبی طی ۲ سال گذشته انجام شده است، گفت: اعزام ۱۲ آتشنشان به کشور بلاروس برای آموزشهای تخصصی آتشنشانی برنامهریزی شده است که اعتباری حدود ۶ تا ۷ میلیارد تومان دارد و یک ماه به طول میانجامد.