ساختوسازها در باغهای شیراز محدود به املاک خصوصی نیست و بسیاری از این فضاهای سبز که ریه شیراز به شمار می آیند توسط نهادها و سازمانها به تصرف درآمده و بهرهبرداری غیر اصولی میشوند.
یکی از باغهای تاریخی شیراز که از گزند این آسیبها در امان نمانده است، «باغ نوابی» در میدان قصردشت است که سالها پیش درپی ساخت قطارشهری(مترو) دستخوش آسیبهای جدی شد و اکنون بخشی از این باغ تاریخی در تصرف سازمان قطار شهری شیراز است و بخشی از آن نیز در اختیار معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز است و باغ یاس به عنوان تفرجگاه پرسنل این دانشگاه استفاده می شود.
درحالیکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از این تفرجگاه کسب درآمد می کند تصاویر نقشه گوگل نشان از این دارد که این باغ مانند آنچه برای باغ نوابی روی داد، از گزند تخریبهای عمدی و غیرعمدی در امان نمانده است.
با نگاهی به گستره این باغ که بخش بزرگی از خیابان گلخون را به خود اختصاص داده است متوجه می شویم که این باغ از یک سو به خاطر ساخت و سازها در کوچه 2 خیابان گلخون آسیب دیده و از جانب پایانه اتوبوس قصردشت هم بی گزند نمانده است. با این حال تفرجگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با وجود باغ یاس سپیدان و میمند می تواند همچنان به عنوان عرصه باغ نوابی بازسازی و نوسازی شود تا اکسیژن مورد نیاز شیراز مانند گذشته از این باغ تامین شود. نیازی که به نظر می رسد وظیفه سازمانی مانند دانشگاه علوم پزشکی است که تامین سلامت مردم را رسالت خود می داند.
باغ نوابی در جانب شمال غربی فلکهٔ قصردشت یا مسجد بردی جای دارد و یکی از باغهای پُرآوازه زمان قاجار است. فرصت الدوله شیرازی ضمن اشاره به باغهای مهم و معتبر واقع در ده کره و قصرالدشت از «باغ سرکار نواب که وکیل دولت انگلیس است» نام میبرد و این همان باغی است که امروزه به باغ نوابی شهرت یافتهاست. منظور از سرکار نواب میرزا حسنعلی خان نواب شیرازی است. در دوران قاجار و در زمان حسنعلی خان نواب مدتی هندیان تابع دولت انگلیس در این باغ اقامت داشتند. نواب در جنوب شرقی این باغ ساختمانی بنا نمودهاست.