رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز گفت: مهم ترین چالش دانشکده ادبیات پس گرفتن ساختمان دانشکده ادبیات از سایر نهادها و رونق بخشیدن این فضا در چارچوب نقشه های فرهنگی است.
ساختمان دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز با قدمت قریب به ۷۰سال در جوار حافظیه بنا شده که موفق شده بیش از صدها پژوهشگر،ادیب،شاعر و استاد پرورش دهد و از قطب های معتبر علمی ادبی کشور باشد.
دکتر محمد مرادی با اشاره به اینکه بخش زبان و ادبیات فارسی از قطبهای اصلی پژوهش و بزرگترین مرکز شعر فارسی در عصر اسلامی و جز معدود مکان های فرهنگی در مجاورت با آرامگاه حافظ است، اظهار کرد: قرار گرفتن در یک مکان فرهنگی با نام «چهار راه ادبیات» که از هویتهای فرهنگی و ادبیاتی فارسی ، جایگاه این ساختمان را ویژهتر کرده است.
به اعتقاد این استاد بخش زبان و ادبیات فارسی، با توجه به برنامه ریزیهایی پیشین متاسفانه به دلایل نامشخصی ابعاد فرهنگی ساختمان دانشکده ادبیات نادیده گرفته شده است.
او با انتقاد از اینکه مهمترین ابعاد توسعه شیراز؛ یعنی فرهنگ، شعر، تاریخ و ادبیات از نگاه برنامهریزان و مسئولان دور مانده است، عنوان کرد: این بی توجهی باعث شده بخش زبان و ادبیات فارسی بیش از یک دهه در محاصره تابلوهای رنگارنگ سیاسی و عمدا غیر فرهنگی قرار گیرد که هیچ ارتباطی با چهار راه ادبیات و دانشکده ادبیات و آرامگاه حافظیه ندارد.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز مکان قرار گرفتن بخش فارسی و همسایگی آن با آرامگاه حافظ و مرکز حافظ شناسی را بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: بهتر است در چارچوب کاربری شهر نقشهی طراحی شود که علاوه بر حفظ چهار راه ادبیات و دانشکده ادبیات فارسی این مرکز گسترش پیدا کند.
مرادی از تلاش دانشکده ادبیات و علوم انسانی برای باز پس گیری این فضا که در اختیار استانداری و دیگر نهادها قرار گرفته است را باز پس خبر داد و این اقدام را در جهت رونق بخشیدن به فضای موجود در چارچوب نقشه فرهنگی دانست.
وی ادامه داد: با گسترش مرکز پژوهش های ادبیات فارسی این هدف تحقق مییابد.
طرح گفتگو با برخی سازمان های فرهنگی شیراز برای راهاندازی موزه تاریخ ادبیات شیراز در در این منطقه و زیر نظر دانشگاه شیراز و بخش زبان و ادبیات فارسی از دیگر موضوعاتی بود که رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی به آن پرداخت.
تقویت زمینه گردشگری ادبی و ارتباط مباحث گردشگری با بدنه علمی، آموزشی و ترویجی این بخش از خواستههای و انتظارات جدی بود که مرادی مطرح کرد.
وی ابراز امیدواری کرد نگاه روشن بینانه مجموعه استانداری و سایر مجموعههای فرهنگی و آموزشی فارس این اتفاق فرهنگی به وقوع بپیوندد و این ساختمان به دانشگاه شیراز و بخش زبان و ادبیات فارسی برگردد./ خبرنگار : نگار حاجیاحمدی
مفید و عالی
??????????
با عرض ادب مرسی از دوستان استانداری عزیز
??????
ممنون از پیگیری هاتون