شیراز تحلیل – تناقضها، فشارها، شنیدهها و بیبرنامگی در اطلاع رسانی در باره رفتن یا ماندن شهردار شیراز همچنان ادامه دارد و آنچه در جریان است بی تردید در شأن جایگاه کلان شهری چون شیراز نیست.
آیا مدیریت شهری شیراز باز هم قربانی درگیریهای سیاسی و نظرات پدرخواندهها میشود؟
پس از چند روز کش مکش و خبرهای عزل و استعفا و استیضاح شهردار اعلام شده است که شهردار استعفای خود را پس گرفته است و سخنگوی شورا اعلام کرده امروز عصر در جلسه فوق العاده شورا،شهردار شیراز استیضاح می شود.
در ادامه تحلیلی از خبرگزاری ایسنا را در این باره بخوانیم
روزهای ابتدایی مرداد، یکی از رسانههای برخط در قالب گزارشی، مطرح بودن گزینه استیضاح شهردار از سوی شورای شهر شیراز را در قالب یک گمانهزنی و نه نقل قول صریح و مستقیم، مطرح کرد و این خبر که با واکنشهای متفاوتی نیز همراه بود، در سایه دیگر خبرهای با اهمیت روز، قرار گرفت تا اینکه بعداز ظهر آخرین روز هفته گذشته، انتشار خبری مبنی بر “برکناری شهردار شیراز” در یکی از رسانههای رسمی، موجی ایجاد کرد و به دنبال آن و البته با فاصلهای چند ساعته، این موضوع رد و اعلام شد که شورا به طرح سئوال از شهردار ورود کرده اما به دلیل غیاب اصنافی (شهردار) و فرماندار یا نماینده فرمانداری، کار به جلسه دیگری واگذاشته شده است.
این اما آخرین خبر نبود و یکی دیگر از رسانههای برخط رسمی، به نقل از رئیس شورا موضوع استعفای شهردار شیراز را تیتر و منتشر کرد؛ خبری که منجر به واکنشها و نقدهای بسیاری شد و منتقدان به ویژه فعالان رسانه، غیرشفاف بودن شورا و پاسخگو نبودن فرمانداری را هدف و ملاک نقدهای خود قرار داده بودند.
این اخبار در نهایت و با صدور یک اطلاعیه از سوی سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز، مبنی براینکه جلسه طرح سئوال از شهردار به روز شنبه(امروز) ۲۲ مرداد موکول شده است، زیرخاکستر رفت تا همه منتظر نتیجه جلسهای بمانند که ماندن یا رفتن سید احسان اصنافی را مشخص خواهد کرد.
در این بین، نقد و نظرهای مختلفی از سوی بسیاری مطرح شد؛ اگرچه بیشتر موارد فاقد محتواهای تخصصی و عمدتا با سویههای جناحی و سیاسی بود و کمتر به شکلی مستدل و تخصصی به بررسی موضوع طرح سئوال از شهردار شیراز و احتمال ماندن یا رفتن او از شهرداری، اختصاص داشت.
هرچند آنچه در این میان بیش از هر زمانی نمود داشت، سکوت فرمانداری و بدون پاسخ ماندن سئوالات خبرنگاران و رسانههایی بود که خواستار یک خبر واحد از سوی مسئولان، به ویژه شورا و فرمانداری بودند، بود. موضوعی که با عنوان غیرشفاف بودن ارزیابی و از گذشته تاکنون به عنوان یکی از نقاط ضعف در مجموعه پارلمان شهری شیراز مشهود بوده است.
در این بین تماسهای مکرر خبرنگار ایسنا هم برای رسیدن به یک خبر موثق با فرماندار، رئیس و برخی اعضای شورا، بیپاسخ ماند تا گمانهزنیها به ویژه در فضای مجازی همچنان ادامه داشته باشد؛ هرچند، محمدرضا هاجری، عضو و سخنگوی شورای شهر شیراز روز جمعه ۲۱ مرداد در پاسخ به تماس ایسنا، به همان نکاتی اشاره کرد که در اطلاعیه آن روزش، بدانها پرداخته بود.
براساس اظهارات هاجری، قرار است که عصر امروز شنبه ۲۲ مرداد، جلسه سئوال از شهردار با حضور سید احسان اصنافی و البته فرماندار یا نماینده فرمانداری، برگزار شود و در نهایت نتایج برآمده از آن جلسه، به عنوان تصمیم شورا، رسانهای خواهد شد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز طی اطلاعیهای اعلام کرد که باتوجه به بازپس گیری متن استعفاء توسط شهردار شیراز که پیش تر تحویل فرماندار شهرستان و رئیس شورای شهر شیراز شده بود، در جلسه فوق العاده صبح امروز شنبه ۲۲ مرداد، باتفاق آراء لازم، تقاضای استیضاح شهردار مصوب و مقرر شد در جلسه فوقالعاده عصر شورا موضوع مطرح و رسیدگی شود.
محمدرضا هاجری در این اطلاعیه که خطاب به شهروندان شیراز صادر و منتشر شده اعلام کرده که از فرماندار شهرستان و شهردار شیراز برای حضور در جلسه استیضاح دعوت شده است.
به گزارش ایسنا، سید احسان اصنافی که به عنوان یکی از منتخبان دوره ششم به شورای شهر شیراز راه یافته بود، طی یک فرآیند و در رقابت با کاندیداهای مختلف، به عنوان شهردار این کلانشهر انتخاب شد و بلافاصله منتقدان، نداشتن سابقه مدیریت اثرگذار و رابطه استخدامی و …. دیگر موارد قانونی را موانعی بر سر راه او برای حضور در مسند شهردار یک کلانشهر دانستند.
اکنون اما زمانیست که باید همه با هدف کمک به اصلاح مدیریت شهری و رفع ضعفها و تقویت نقاط قوت این سیستم، مسیری شفاف را پیشگرفته و به دور از نگاههای سیاسی و گروهی، تنها و تنها مصالح شیرازی را دنبال کنیم که طی یکسال گذشته و براساس نظر وارد بسیاری از منتقدان و صاحبنظران، سال موفقی به لحاظ اقدامات شاخص عمرانی، فنی و شهرسازی، اقتصادی، اجتماعی و خدمات شهری، شاهد نبودهایم.
شیراز که خواه ناخواه با همسایه شمالی خود، اصفهان، مقایسه شده و میشود، به حتم سالها و گامهای بسیاری از آن کلانشهر در ابعاد شهرسازی، فنی و عمرانی، خدمات شهری و البته سرمایهگذاری و توسعه متوازن شهری، دور مانده است و جبران این عقب ماندگی نیازمند همدلی بر سرمنافع شهر و نه منافع افراد است.