شیراز تحلیل – استاندار فارس گفت: خدمات ارائه شده در انجمن اوتیسم صرفا متوجه کودکان مبتلا نیست بلکه خانوادههای آنها را نیز شامل میشود و به استحکام و آرامش نسبی خانواده کمک میکند.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری فارس، محمد هادی ایمانیه در دیدار با هیات امنای انجمن اوتیسم افزود: یک کودک اوتیسمی میتواند استعداد و توانمندیهایی هم داشته باشد و این استعداد و توانمندی میتواند برای جامعه ارزشمند باشد.
وی ادامه داد: افرادی که عضو هیات مدیره انجمن اوتیسم میشوند باید در این راه وقت بگذارند، چرا که این کار به زمان نیاز دارد اگر این وقتگذاری و پیدا کردن راه حل باشد دیگران نیز کمک خواهند کرد اما مهم اعمال سلیقه در گرفتن کمک هست.
استاندار فارس بیان کرد: در استان چند هزار کودک مبتلا به اوتیسم داریم که مشکلات این بیماران سبب ناتوانی خانوادهها میشود.
اوتیسم ( Autism) یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود و علایم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علت اصلی آن هنوز ناشناخته است.
به افرادی که این اختلال را دارند اوتیستیک یا درخود مانده گفته میشود. این اختلال در پسران شایعتر از دختران است و وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد.
این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد و کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند و ارتباط با دیگران و دنیای خارج برای آنان دشوار میشود.
آمارها در سطح بینالمللی نشان میدهد که ازهر ۶۸ کودک یک تن به یک اختلال طیف اتیسم (ASD) مبتلا است.اختلال طیف اوتیسم، در خود فرورفتن، بیتوجهی به جهان خارج، ناتوانی در رشد و گسترش مهارت های اجتماعی است که میتواند باعث ایجاد ارتباطات اجتماعی قابل توجه و چالشهای رفتاری شود.