? اختصاصی شیراز تحلیل| اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مجموعه ای اقتصادی با سابقه زیاد و ریشه دار است. مدیران اتاق های بازرگانی به عنوان پارلمان و نماینده بخش خصوصی رسالت های مهمی از جمله ارائه نظرات مشورتی به قوای سه گانه و همکاری با دستگاههای اجرایی را بر عهده دارند.
اتاق های بازرگانی برای اعضای دارای کارت بازرگانی موقعیت های مناسبی را در جهت گسترش کسب و کارشان در سطح جهانی فراهم می آورد، این نهاد به دلیل جایگاه استراتژیک اقتصادی برای افرادی که موفق شوند در هیات نمایندگان قرار بگیرند اعتبار، شهرت و منافع گسترده کسب و کاری به همراه دارد. همانطور که گفته شد اعضای اتاق بازرگانی به مسئولان تصمیم ساز استانی، ملی و بین المللی دسترسی دارند و انتقال خواسته ها و دغدغه ها از این طریق موثر و راحت تر است.
آنچه بیان شد مواردی است که حضور در انتخابات اتاق بازرگانی را برای فعالان اقتصادی جذاب تر می کند.
بر اساس قانون تاسیس اتاق های بازرگانی کشور، فعالین بخش خصوصی، مدیران اتاق را برای تصدی گری ۴ ساله انتخاب می کنند.
انتخابات دهمین دوره اتاق های کشور اسفند ماه سال ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد. آنچه در فضای خبری شنیده می شود و هم تجربه سال های گذشته بیانگر این است که افراد مختلفی در تب و تاب این کارزار حضور دارند. امید است در دوره جدید این انتخابات نیز افراد تاثیر گذار عهده دار مسئولیت شوند.
آنچه در دوره گذشته انتخابات اتاق بازرگانی را متمایز کرد، تشکیل گروه ها و ائتلاف های مختلف بود، فهرست هایی که در گذشته بیشتر در شورای شهر و انتخابات مجلس آن را مشاهده کرده بودیم، افرادی شاخص و شناخته شده به همراه تعدادی از افراد واجد شرایط در این فهرست ها دیده می شدند. حالا باید منتظر ماند و دید در انتخابات پیش رو این روند چگونه ادامه خواهد داشت؟!
اتاق بازرگانی در سایر کشورهای دنیا هم تاثیرگذاری زیادی بر شاخصهای مهم اقتصادی یک کشور دارد، از این رو نمایندگان اتاقهای بازرگانی باید منعکسکننده مشکلات و مسائل بخش تجارت، صنعت و معدن استان و کشور باشند.
در شرایط کنونی اقتصاد ایران، حضور بخشخصوصی در عرصههای مختلف اقتصادی اهمیت بسیاری دارد. یکی از رسالتهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، بسترسازی و ریلگذاری جهت از سرگیری روابط در فضای بینالملل است؛ بنابراین افرادی باید بر مسند هیات نمایندگی اتاقهای بازرگانی قرار گیرند که در امور مربوط به تولید یا توزیع در بخشهای بازرگانی، صنعت، معدن یا کشاورزی فعال باشند و اقتصاد ایران را (براساس شرایط فعلی) خوب بشناسند و بر امور صنعتی، بازرگانی، معدنی و کشاورزی مسلط بوده و سابقه انجام کار مرتبط داشته باشند.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، در جایگاه پارلمان بخشخصوصی نیاز به هم صدایی و وجود افراد جوانی و دارای ایدههای نو دارد تا در کنار پیشکسوتانی که دغدغه تولید و کارآفرینی دارند، رسالتهای اتاق را به بهترین نحو اجرا کنند. به این موارد باید هدف بینالمللی شدن در برنامه های عملیاتی اتاق را افزود و این موارد میتواند از مهمترین ماموریتهای دوره بعدی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی باشد.
تیم های جدید اتاق بازرگانی با داشتن دیپلماسی اقتصادی و تجاری، مطالبهگری بخش خصوصی، ارائه راهکارهای عملیاتی جهت رفع چالش های بخش خصوصی، برخورداری از قدرت تعامل گسترده با سه قوه، تدوین قوانین مناسب، معرفی بخشخصوصی به جامعه بینالمللی، تدوین نقشهراه سرمایهگذاری خارجی می تواند وضعیت اقتصادی را در کشور و به خصوص فارس بهبود ببخشد.
شیراز تحلیل از این پس بیشتر به موضوعات حوزه اقتصادی می پردازد.