• تسهیل گری برای مردم در امور شهرداری شیراز
• باز طراحی و الگوی جدید توسعه حمل و نقل
• پیش قدم در توسعه خدمات الکترونیک شهرداری
• پروانه های ساخت و ساز دو مرحله ای برای کاهش زمان اخذ پروانه
• درآمد پایدار با جذب سرمایه گذار
• اولویت بندی و امکان سنجی در پرداخت ها بر اساس نیازها
• شفاف سازی و دسترسی برای نتیجه هزینه کردهای شهرداری
همه این پاسخها را در گفت و گوی اختصاصی خبرنگار شیراز تحلیل، نگار حاجی احمدی با شهردار منتخب شیراز، محمد حسن اسدی بخوانید.
اختصاصی شیراز تحلیل _ در یک روز تابستان ۱۴۰۱ و پس از یکسال پرچالش بزرگترین تصمیم از سوی شورای ششم شهر برای مدیریت کلانشهر شیراز گرفته شد.
شیراز در ابعاد مختلف دچار انباشت عقبافتادگی شده بود و نیاز به یک مدیر با تجربه و کاربلد که از جنس بدنه باشد به شدت توسط مردم، فعالان رسانهای، اعضای شورای شهر، متخصصان و … احساس میشد، زمانی که از شهرداری در یک کلان شهر سخن میگوییم در واقع به تار و پود تمام مسائل مربوط به شهر و شهروندان آن شهر پرداختهایم.
شهرداری باید به عنوان سازمانی كه سروكارش با مردم است روح خدمتگزاری و عملکرد تخصصی به دور از سیاستزدگی برای تسهیل امور مربوط به شهروندان را بیشتر از سازمانهای دیگر داشته باشد.
محمد حسن اسدی شهردار کلان شهر شیراز یکی از اولویت های کار خود را تسهیل در کار مردم می داند، او قبلتر هم از اولویت ها و ضرورت ها سخن گفته بود. در راستای این موضوعات شیراز تحلیل با یکی از متخصصترین شهرداران شیراز به گفتگو پرداخته است.
دکتر محمد حسن اسدی شهردار کلان شهر شیراز در پاسخ به سوال خبرنگار شیراز تحلیل درباره برنامه اش برای تسهیل در کار شهروندان و نوع ارتباطی که با آنها خواهد داشت آن هم به دور از اقدامات پوپولیست چنین میگوید: از اولویتهای اول برنامه کاری مدیریت جدید شهری که مورد تاکید اعضای شورای شهر نیز است، این است که تسهیل گری برای مردم و در کارهای مردم قابل لمس کنیم.
اسدی معتقد است: به عنوان مثال در حوزه حمل و نقل شهری باید الگویی جدید بر محور توسعه حمل و نقل باز طراحی گردد و یا در خدمات الکترونیکی که بسیار جای کار در مدیریت شهری شیراز داریم و می خواهیم در این عرصه ها پیش قدم شویم.
او به پروسه سخت استعلام و صدور پروانه های ساختمانی توسط شهرداری اشاره میکند و میافزاید در روند صدور پروانه های ساختمانی و پایان کار شورای شهر ورود کرده و در این خصوص لایحهای ارائه شده است و لایحه جدید دیگری به زودی تحت عنوان پروانه های دو مرحله ای یعنی دو نوع پروانه شهرسازی و ساخت صادر می شود و به جهت کاهش اطاله اخذ پروانه، به شورا تقدیم خواهد شد.
اسدی میگوید اقدامات اولیه در این خصوص انجام شده و نوید این را به شهروندان شیرازی میدهد که تا پایان سال این امر اجرایی خواهد شد و شاهد تحول بزرگ در رضایتمندی شهروندان شیراز خواهیم بود.
با توجه به گسترش جمعیت شهری تقاضا برای خدمات و کالاهای مورد نیاز در شهرها افزایش یافته نظام تولیدی در شهرها و حواشی آنها به شدت رشد کرده اما تولیدات کالاهای عمومی و خدمات شهری که باید توسط متولیان و نهادهای عمومی شهری مهیا و ارئه گردد نتوانسته از سرعت و رشد مناسب برخوردار شود. این عدم کارایی نشان کمبود منابع مالی برای شهرداری ها و عدم توانایی آنها برای دست یابی به یک نظم مالی قدرتمند شده است.
در این راستا از شهردار کلان شهر شیراز سوال کرده ایم که چه نوع ریسکی را برای رسیدن به اقتصاد و درآمد پایدار می پذیرد؟ او به داشتن یک اراده و اقدام در جهت حرکت به درآمد پایدار اعتقاد دارد.
اسدی همچنین یکی از فاکتورهای مهم در رسیدن به درآمد پایدار را مشارکت های مردم می داند و معتقد است نشستن در اتاق دربسته و نوشتن فرمول برای رسیدن به اقتصاد و درآمد پایدار امر باطل و واهی است بنابراین روشن است که با توجه به رویکرد و سیاست بازآفرینی شهری، مشارکت مردم امری مهم است.
شهردار شیراز به سیاسـت “جلب مشارکت مردم” معتقد است و می گوید مشارکت های مردمی به معنای همکاری داوطلبانه شهروندان در برنامه ریزی جوامع است: معنی خدماتی که برعهده آن ها است را پرداخت نمایند، این امر توسعه شهری را در ابعاد مختلف به وجود می آورد.
وقتی از مشارکت سخن به میان میآید از نوعی مناسبات و روابط اجتماعی صحبت می کنیم، از فرآیندی سخن میگوییم که در آن همه به هم کمک می کنند تا مسئله شناسایی و راه حل پیدا شود.
او در ادامه میگوید شاید بتوان گفت ریسک جذب و مشارکت سرمایه گذار به ویژه در بخش خصوصی میتواند قسمتی از درآمد پایدار را ایجاد نماید.
در ادامه گفتگو؛ خبرنگار شیراز تحلیل از شهردار کلان شهر شیراز خواست تا دو کلید واژه انضباط مالی و بودجه ریزی عملیاتی را تشریح کند.
شهردار شیراز در تشریح این موضوعات تاکید میکند که منابع مکتوب مرتبط با قوانین و مقررات انضباطی ملاک عمل شهرداری باید در یک مجموعه جامع و متقن ثبت و گردآوری گردد چرا که در این زمینه نیازهای ضروری و مهم وجود دارد.
او همچنین اولویت بندی و امکان سنجی در پرداختها بر اساس نیازها و شفاف سازی را از سیاستهای انضباطی خود در مدیریت جدید شهری عنوان میکند.
شهردار شیراز تاکید میکند انضباط باید همچون یک جو و اتمسفر بر روی فضای شهر و شهرداری حاکم باشد.
او اظهار میکند که بر اساس برنامه و انضباط کاری فعالیت میکنم و این روش کوتاهترین راه برای دستیابی به موفقیت است کار خوب همراه با شفافیت و انضباط مالی می خواهیم که خوشبختانه به سمت آن در حرکت هستیم.
شهردار کلان شهر شیراز معتقد است باید از بودجه ریزی سنتی و فعلی گذر کرد او در مورد بودجه ریزی برنامه عملیاتی میگوید به گونهای است که درک وظایف برای مردم روشن و آسان گردد و این کار با محاسبه دقیق مخارج هر واحد از فعالیت ها ممکن است.
دست یابی به نتایج و منابع حاصل از هر یک از اقلام هزینهای و یافتن پاسخ به این سوال که درآمدها به چه منظور خرج می شوند می تواند ضمن شفاف سازی نحوه توزیع منابع، امکان پایش عملیاتی و انتظار برای دسترسی به نتایج هزینهها را فراهم سازد.
او در پایان گفت و گو عنوان میکند که یکی از اهداف مدیریت جدید حرکت به این سمت است.