شیراز تحلیل – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه اولین مرکز تولید نهال پایه بر اساس کشت بافت خرما در کشور در استان فارس راهاندازی میشود، گفت: این مرکز در شهرستان جهرم برای بررسی آخرین یافتهها و تکنولوژیهای تولید ارقام خرما راهاندازی خواهد شد که البته تا کنون پیشرفت فیزیکی مناسبی داشته است.
به گزارش پایگاه خبری شیراز تحلیل و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور استان فارس را یکی از قطبهای تولید خرمای کشور توصیف کرد و افزود: تلاش برای بهبود وضعیت تولید این محصول و ایجاد ارزش افزوده مطلوبتر برای باغداران جزء وظایف ذاتی سازمان جهاد كشاورزي است.
او با تاکید بر اینکه از همه ظرفیت های موجود برای رفع ضعف های حوزه تولید، توزیع و صادرات خرما باید استفاده کرد، تصریح کرد: هر چند در حال حاضر خرمای تولید ایران به حدود 70 کشور جهان صادر میشود؛ اما باید به دنبال توسعه بازارهای صادراتی باشیم و این مهم از مسیر توسعه صنایع تبدیلی میگذرد که در نهایت ارزش افزوده بیشتری را نصیب باغداران و بخش های اقتصاد کشور خواهد کرد.
وی با بیان اینکه به عنوان یک خدمتگزار آمادگی خود را برای استقبال از سرمایهگذاران در حوزه صنایع تبدیلی، بستهبندی و فراوری خرما اعلام میکنیم، اظهار کرد: نه تنها خرما؛ بلکه برای استقبال و حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان انواع محصولات کشاورزی، باغی، دامی و شیلات که در استان فارس تولید میشود نیز کاملاً آمادهایم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس همچنین اظهار امیدواری کرد که در کوتاهترین زمان ممکن مشکلات موجود در حوزه صدور مجوزها برطرف شود.
به گفته او؛ امروز این نگاه در مسئولان و نمایندگان استان -بخصوص شخص استاندار و نماینده داراب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس- وجود دارد که از ظرفیت های بخش کشاورزی در راستای تقویت بنیان های اقتصادی استان استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه تشکلهای قوی بخش کشاورزی در کشور و در استان فارس وجود دارد که از این ظرفیتها میتوان به عنوان تکمیلکننده زنجیرههای تولید استفاده کرد و در بازارهای صادراتی حضور موثرتری داشت، ابراز کرد: نهایتاً در بحث تولید هر محصول و کالایی باید به مرحله تجاریسازی برسیم و ارقامی تولید کنیم که متناسب با شرایط اکولوژیکی مناطق مختلف باشد.
به گفته رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس، خرما دارای رقمهای متنوع و متعددی است که تولید هر کدام آن متناسب با اقلیم و شرایط خاص میتواند توسعه پیدا کند.
دهقان پور با تاکید براینکه متناسب با ظرفیتهای اقلیمی که در استان فارس و در کشور وجود دارد باید از بحثهای ترویجی و آموزشی استفاده کنیم، تصریح کرد: در حوزه های حمایتی و پشتیبانی و یا یارانههایی که میتوانیم به نهال های استاندارد مد نظر بدهیم نیز ورود جدی خواهیم داشت.