شیراز تحلیل – شهرداری شیراز ، با کسب آرای مجمع عمومی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان، برای دومین بار متوالی به عنوان عضو هیات مدیره این نهاد بین المللی انتخاب شد.
به گزارش پایگاه خبری شیراز تحلیل،محمد حسن اسدی در حاشیه حضور در هجدهمین کنفرانس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان در آندونگ کره جنوبی، با اعلام مطلب فوق گفت: بر اساس بندهای ۹ تا ۱۴ اساسنامه اتحادیه شهرهای تاریخی جهان، اعضای هیات مدیره با رای مجمع عمومی و از بین شهرداران شهرهای عضو انتخاب می شوند.
شهردار شیراز در خصوص ترکیب اعضای هیات مدیره گفت: شهردار کیوتو بنیانگذار و مقر اتحادیه به عنوان رئیس، و شهرداران قونیه ترکیه، شیان چین، شیراز ایران، کراکوف لهستان، لیوبلیانا پایتخت اسلوونی، گیونگجو کره جنوبی و بادیشل اتریش به عنوان عضو هیات مدیره و کانازاوا ژاپن نیز به عنوان بازرس انتخاب شدند.
عضو هیات مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی افزود: انتخاب لیوبلیانا پایتخت اسلوونی و عضو هیات مدیره به عنوان میزبان نوزدهمین کنفرانس اتحادیه شهرهای تاریخی در سال ۲۰۲۴، استماع و تایید گزارش مالی بازرس اتحادیه، تایید عضویت دو شهر جدید، ارائه گزارش دبیر کل و مشورت و رایزنی درباره افزایش سطح کمی و کیفی فعالیت های اتحادیه را از دیگر دستور کارهای نشست هیات مدیره عنوان کرد.
اسدی با اشاره به تصریح و تاکید بر “کنش گری فعال در دیپلماسی رسمی و عمومی” در سیاست های برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: در عرصه مدیریت شهری، دیپلماسی فعال شهری و حضور اثربخش و تاثیرگذار در مجامع بین المللی ترجمان عملی این بخش از این برنامه و سند مهم بالادستی است و شیراز با برخورداری از پشتوانه غنی مذهبی، فرهنگی، هنری و دانشگاهی می تواند به عنوان شهری پیشرو در زمینه فعالیت های بین المللی عمل کرده و نماینده شایسته ای برای ایران در مجامع بین المللی باشد.
عضو هیات مدیره متروپلیس تقویت و ارتقای جایگاه شیراز در مجامع جهانی، ظرفیت سازی، توانمندسازی و استفاده از تجربیات و دستاوردهای نوین در حوزه های مختلف مدیریت شهری، ارائه توانمندی ها و اقدامات شهرداری در آوردگاه های جهانی با هدف برجسته سازی توان داخلی، بسترسازی برای جذب گردشگر و سرمایه گذار، کمک به روشنگری برای ارائه تصویر واقعی از ایران شکوهمند را از مهمترین اهداف شهرداری از فعالیت در حوزه بین الملل توصیف و اظهار امیدواری کرد تعامل و هم افزایی کلانشهرهای کشور برای نقش آفرینی و اثرگذاری در این عرصه منجر به ایجاد دستاوردهای ملموس برای شهروندان باشد.
شهردار شیراز ضمن اشاره به نقش هویت ساز تاریخ و میراث فرهنگی برای شهروندان یک شهر و کشور، از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس به عنوان گنجینه های ارزشمندی یاد کرد که در عرصه داخلی به مثابه شالوده و بنیان همبستگی جامعه و حس تعلق به شهر و در محیط بین الملل مایه فخر و مباهات مردم هستند.
این مقام شهری خاطرنشان کرد: مدیریت شهری تلاش خواهد کرد با تکیه بر این پشتوانه عظیم تمدنی، فرهنگی و تاریخی پیام مهربانی، صلح دوستی مردم هنرپرور شیراز را به گوش جهانیان برساند.
شهردار شیراز در بخش پایانی سخنان خود گفت: شهرداری خود را مکلف به حفاظت از میراث تاریخی گرانبهای شیراز دانسته و متعهد خواهد بود با اجرای پروژه های خرد و کلان بازآفرینی و باز زنده سازی، ضمن حفظ هویت عرصه های تاریخی و میراثی، نه تنها کیفیت زندگی شهروندان ساکن در بافت تاریخی را افزایش داده بلکه با بهره برداری مناسب از این گنجینه ارزشمند ثروت آفرینی کند.