شیراز تحلیل – نگرانی کارشناسان سلامت از آغاز موج بعدی بیماری های تنفسی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی و سطح ایمنی جامعه، نسبت به آغاز موج بعدی بیماری های تنفسی و بیماری کووید۱۹ ابراز نگرانی کرد.
به گزارش پایگاه خبری شیراز تحلیل، دکتر «عباس رضائیان زاده ضمن اشاره به انجام اقدامات پیشگیرانه، از اوایل مهر شاهد کاهش موارد کووید۱۹ مثبت بودیم، ادامه داد: این موضوع باعث کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی به کمتر از پنج درصد شده و فرصت را برای افزایش موارد عفونت های حاد تنفسی که در حدود دو سال شاهد موارد انگشت شمار آن ها بودیم، ایجاد کرده است.
این مقام مسوول در ادامه گفت: پس از غالب شدن موارد آنفلوآنزا بر موارد مثبت کووید۱۹، توانستیم با واکسینه کردن گروه های در معرض خطر و توزیع داروی اسلتامیویر(تامی فلو۹) در مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان ها به صورت رایگان، موج بیماری آنفلوآنزا را به خوبی کنترل کنیم؛ اما با توجه به استقبال اندک مردم از نوبت یادآور واکسن کرونا، کاهش سطح ایمنی جامعه و رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم، با احتمال آغاز موج جدید بیماری کووید ۱۹ یا آنفلوآنزا مواجه هستیم.
توصیه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مردم استان برای پیشگیری از مواجهه با این موج بیماری، تکمیل برنامه واکسیناسیون با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و اهتمام جدی در رعایت شیوه نامه های بهداشتی بود.
دکتر رضائیان زاده با اعلام اینکه در چند هفته گذشته موارد ابتلای کودکان یک شیرخوارگاه به یک عفونت تنفسی گزارش شد، افزود: پس از منفی شدن نتایج تست های آنفلوآنزا و کووید۱۹، با تست مثبت ویروس سنسشیال تنفسی یا RSV مواجه شدیم که با افزایش مراجعه موارد مشابه به مراکز درمانی همراه بود.
خطر ویروس سنسشیال برای کودکان و سالمندان
او علایم ویروس سنسشیال تنفسی یا RSV را مشابه سرماخوردگی دانست که در کودکان زیر دو سال و افراد بالای ۶۵ سال که از سیستم ایمنی ضعیف تری برخوردار هستند، علایم جدی تری را ایجاد می کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر نقش موثر رعایت شیوه نامه های بهداشتی در پیشگیری از انتقال این ویروس تنفسی گفت: برای کنترل چرخه ویروس، لازم است شیوه نامه های بهداشتی در مدارس و مهدهای کودک رعایت شود.
اجرای پویش سلامت محور برای اتباع غیرایرانی در فارس
دکتر رضائیان زاده در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به آغاز «پویش واکسیناسیون تکمیلی، بیماریابی سل و تجویز ویتامین A » برای اتباع غیر ایرانی از دهم دی تا پایان فروردین ۱۴۰۲ اضافه کرد: ارایه خدمات بهداشتی درمانی یکسان و رایگان به مهاجران، همیشه در دستور کار حوزه بهداشت بوده است.
او یادآور شد: با توجه به رخداد همه گیری برخی بیماری ها مانند سرخک در کشورهای همسایه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ارتقای شاخص های بهداشتی این جمعیت هدف، اقدام به برنامه ریزی اجرای این پویش ملی کرده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در این پویش، گروه سنی ۹ ماه تا ۱۵ سال، جمعیت هدف برنامه واکسیناسیون تکمیلی سرخک و فلج اطفال و گروه سنی زیر پنج سال مشمول دریافت مگادز ویتامین A هستند و برای بیماریابی سل نیز در افراد ۱۲ سال و بالاتر، نمونه گیری خلط از افراد علامت دار انجام و به آزمایشگاه ارسال می شود.
دکتر رضائیان زاده با بیان اینکه این عملیات واکسیناسیون تکمیلی که ویژه اتباع غیر ایرانی است، تاکید کرد: در این پویش فارغ از اینکه کودکی سابقه واکسیناسیون داشته باشد یا خیر، واکسن را دریافت می کند و حتی واکسیناسیون های کامل قبلی نیز مانع از دریافت این خدمات نخواهد شد.
او ادامه داد: همچنین افرادی که واکسیناسیون آنها ناقص است یا اطلاعی از واکسیناسیون قبلی فرزند خود نداشته باشند، بر اساس راهنمای کشوری ایمن سازی، واکسیناسیون کامل را دریافت می کنند.
این نشست خبری صبح امروز، بیست و سوم آذر ۱۴۰۱، با حضور دکتر «عباس رضائیان زاده» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «مصطفی ابراهیمی» مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت و اصحاب رسانه استان، در سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، برگزار شد