شیراز تحلیل – خانه حکیم السطلنه متعلق به آقای علی محمد حکیم السلطنه فرزند میرزا حسین حکیم باشی که هر دوی این بزرگواران از پزشکان و حکیمان حاذق شیرازی بوده اند.
همان طور که می دانیم معماری در اکثر جاهای تاریخی ایران مثل یزد، اکثرا خشت و گل بوده است اما وقتی در خانه های قدیمی شیراز وارد می شویم هنر مکتب شیراز یعنی گچ بری آینه کاری آجر کاری ها با تنوع های مختلف کاشی کاری های هفت رنگ و همینطور کاشی کاری های معرق و معقلی دیده می شود.
در خانه های تاریخی هنر شاخسی که وجود دارد هنر هجاری و نجاری است که درک های چوبی در این نوع خانه ها حرف زیادی برای گفتن دارند.
سقف های خانه های تاریخی هم داستان های زیادی دارند. سقف خانه حکیم السلطنه به سبک پروازبندی بوده است یعنی چند ضلعی که در هم قفل می شوند.(متاسفانه در خانه حکیم السلطنه بخش زیادی از سقف ها به سرقت رفته بود)
خانه ملموس ترین و دیرینه ترین میراث انسانی است جهانی خود آیین که هرکس برای خودش می ساخته و با ساختنش نسبت خود و جهانش را با جهان پیرامون مشخص می کرده است و چه خوب است کسانی که به این نتیجه رسیدهاند و می گویند آن مردم رفتند، اما ما که هستیم باید این جهان کوچک را حفظ و مرمت کنیم.
خانه تاریخی حکیم السلطنه توسط تیم حرفه ای در حال ترمیم است.