شیراز تحلیل – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس بر اهمیت حضور خبرنگاران در وقایع امنیتی با ساز و کار مشخص تأکید نمود و بیان داشت حضور خبرنگاران و دیدن واقعیتها توسط اصحاب رسانه به ضرر امنیت ما نیست.
به گزارش شیراز تحلیل اسماعیل محبیپور شامگاه دوشنبه در دومین گردهمایی ماهانه اصحاب رسانه فارس تحت عنوان «دکه» اظهار کرد: ارتباط با رسانه به گسترش فضای ذهنی افراد کمک میکند؛ رسانه با اقتصاد، سیاست و فرهنگ ارتباط قطعی و صد در صد دارد و یکی از مهمترین رسالتهای رسانهها برای همیشه اینگونه بوده که رابطه معناداری را بین حکومت، حاکمیت و ملتها تعریف میکردهاند.
وی با بیان اینکه حکومتی که به دنبال مردمداری است رسانه را جزو رکن چهارم دموکراسی میداند، گفت: اگر این رکن چهارم از ارکان دموکراسی حذف شود مطمئنا بخش زیادی از مردم خواهی که حکومت مدعی آن است و مطالبهای که مردم برای ارتباط با حاکمیت دارند دچار مشکل و مسئله خواهد شد و این مسئله، هم میتواند مسیر ارتباط موضوعات کشور با حاکمیت را مجهول کند و هم میتواند مورد سواستفاده قرار بگیرد.
معاون استاندار فارس به همکاری رسانههای فارس در انعکاس اخبار مربوط به استان اشاره کرد و گفت: یکی از اتفاقات شاخص در زمینه همکاری و تعامل با رسانهها در قضیه تلخ حادثه شاهچراغ (ع) در چهارم آبانماه رقم خورد؛ در این فضا هم ارتباط بین مسئولان و مردم و اعتماد مردم نسبت به مسئولان توسط رسانهها تنظیم شد و هم در ارزیابی که صورت گرفت متوجه شدیم به دلیل اقدام موثر رسانهها در روایتگری اولیه، فرصت ابهامآفرینی توسط جریانات معاند گرفته شد.
محبیپور بر نقش رسانهها در تنویر افکار عمومی تأکید کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان ساز و کاری تعریف کرد تا فضای رسانهای در مواقع بحران با مدیریت بهتری به انتشار اخبار بپردازد، گفت: تشکیل تیم برای اطلاعرسانی در مواقع بحرانی و حضور خبرنگاران در صحنههای امنیتی از تصمیماتی است که برای اطلاع رسانی در زمان بحران اتخاذ کردهایم.
معاون استاندار فارس بر اهمیت حضور خبرنگاران در وقایع امنیتی با ساز و کار مشخص تأکید کرد و گفت: حضور خبرنگاران و دیدن واقعیتها توسط اصحاب رسانه به ضرر امنیت ما نیست. دیدن واقعیتها کمک شایانی به افزایش ضریب امنیت و تأمین امنیت روانی میکند. برای تحقق این امر و حضور خبرنگاران در صحنههای امنیتی پیشنهادات و نظرات اصحاب رسانه مورد توجه قرار میگیرد.
او بر ضرورت فراهم کردن شرایطی برای انسجام رسانه و اعتماد به رسانه تأکید کرد و افزود: باید شرایطی فراهم شود تا امکان حضور نماینده مدیران رسانهها و نماینده مطبوعات در جلسات مربوط به شورای اطلاعرسانی استان مهیا شود.
محبیپور با اعتقاد به اینکه رسانه باید مولد باشد، گفت: رسانهای که مقلد و سفارش پذیر باشد نمیتواند در سطح جامعه تأثیرگذار باشد. البته بهکارگیری رسانهها یا فعالان طنز و فکاهی و پوشش رویدادهای مربوط به مناسبتها به عنوان کار فرهنگی در رسانهها باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه رسانهها حلقههای میانی و پیشرانهای مردم هستند، گفت: رسانهها به عنوان حلقههای میانی ارتباط بین حاکمیت و مردم را شکل میدهند و در جاهایی هم پیشران مردم هستند. در دولت سیزدهم در بحث حلقههای میانی کار بسیاری انجام میشود. باز کردن فضا برای ایجاد انجمنها، شکلگیری سازمانهای مردم نهاد و گسترش فعالیت رسانهها از موضوعات بسیاری خوبی است که در دولت سیزدهم دنبال میشود و امیدواریم به مرحله عملیاتی برسد.
معاون استاندار فارس در خصوص مشخص کردن مکانی برای تجمعات، گفت: من معتقدم که مکان تجمع را باید تعریف کنیم. پیشنهاد من پارک آزادی بود که در مکان خوبی در مرکز شهر و در دسترس مردم قرار دارد و از سالنهای مناسبی برای تجمعات بهره میبرد. اما پس از بررسی همه جوانب، باغ جنت برای تجمعات در نظر گرفته شد. هرچند در این مدت اخلالی به دلیل عدم مطرح کردن مباحث فرمانداری شیراز با شورا ایجاد شد اما طبق آخرین آماری که گرفتیم ۶ درخواست در فرمانداری شیراز برای مکان تجمع موجود است و باغ جنت با نظر مثبت، برای برگزاری تجمعات مواجه شده است.
برنامههای فرهنگی در بهمنماه
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز اظهار کرد: دو مدل تسهیلات برای اهالی رسانه در نظر گرفته شده که قرار است این تسهیلات به زودی به خبرنگاران تعلق بگیرد. تصمیمات برای پرداخت یک وام در ۱۷ مردادماه اتخاذ شد که شرایط این وام مبنی بر اختصاص بخشی از تبصره ۱۶ به خبرنگاران بود که پس از پیگیریهای متعدد استاندار محقق شد و به احتمال زیاد از هفته آینده میتوانیم ثبتنامها را از طریق سامانه ملی انجام دهیم. این وام با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان و سود ۴درصدی است. یک وام دیگر هم وام مرسوم کارآفرینی با مبلغ ۳۰ یا ۵۰ میلیون تومان است که با سود ۱۸ درصد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان برنامههای فرهنگی در بهمنماه پرداخت و گفت: چهارشنبه فراخوان ملی جشنواره آواها و نواهای رضوی را در شیرازخواهیم داشت. از ۱۷ تا ۲۳ بهمن ماه هم جشنواره فیلم فجر برگزار میشود و درصدد هستیم یکی از بخشهای بین المللی فیلم فجر را در شیراز برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه رویدادهای فرهنگی متنوعی در دهه پرفروغ فجر در کلانشهر شیراز برگزار خواهد شد، گفت: محافل قرآنی در ده شهرستان استان فارس برگزار می شود. همچنین دوره های جهاد تبیین و دستاوردهای انقلاب اسلامی با محوریت فرهنگ در دهه مبارک فجر آغاز میشود.
منصور آرامش فرد پیشکسوت مطبوعات فارس با اشاره به پنجاه سال فعالیت مطبوعاتیاش در عرصه رسانه به ارزیابی نقش پررنگ اصحاب رسانه در حوزه محرومیت زدایی پرداخت و گفت: از خردادماه سال ۱۳۵۱ فعالیت مطبوعاتی را آغاز کردم و طی این سال ها تلاش برای انعکاس مشکلات مردم چالش زدایی در حوزه های مختلف داشته ام.
او افزود: در این سالها در حوزه های مختلفی قلم زدم و آزادسازی خرمشهر شیرینترین اتفاق برای من در طول این سالها بوده است.