شیراز تحلیل –در بازدید میدانی عضو شورای شهرشیراز شهرداران و ناظران مناطق 2 و 9 به همراهی رسانه ها از مناطق محروم کلانشهر شیراز که ما آن را مناطق سیاه شهری در دل شهر بیان می کنیم، مناطقی که رنگی از همبستگی میان افراد نیست مناطقی که پدیده ها و معضلات اجتماعی چون خشونت های خانگی،فروش مواد مخدر ،اعتیاد،کارتن خوابی دزدی و فقرو سایر اعمال خلاف قانون به وفور دیده می شود به بررسی و پیشرفت اقدامات و پروژه های محرومیت زدایی پرداخته شد.
سیده مریم حسینی عضو شورای شهر شیراز بیان داشت؛ در محرومیت زدایی پیشگیری اولویت نخست بوده است اکنون با محرومیت زدایی باید حق زندگی کردن به شهروندان این مناطق را بازگردانیم.
مریم حسینی تاکید کرد: محرومیت زدایی از سوی شهرداری کاری چون بهزیستی و کمیته امداد می کند نیست نوع و جنس کار شورا و شهرداری در محرومیت زدایی فرق دارد معتقدیم در گام نخست ساماندهی مسائل عمرانی این مناطق می تواند بسیاری از مشکلات و مسائل جانبی این محلات و ساکنین آن ها پیشگیری و حل نماید.
او ادامه داد دردوره ششم شورا با بررسی برخی از مسائل در حوزه زیرساختها،مسائل مرتبط به فاضلاب و آب های سحطی و همچنین بازسازی و نوسازی در این مناطق کم برخوردار و محروم شهری کمیته محرومیت زدایی تشکیل شد.
به اعتقاد او برای رفع محرومیت زدایی در بافت شهری و شهرسازی در تفکر مدیران شهری باید تغییر ایجاد شود.
به گفته مریم حسینی مدیرانی که می بایست خدمات ارائه دهند می گویند بودجه نیست! و این فرهنگی شده برای همه مدیران از گذشته های دور تا به الان که بودجه ها را درجای دیگر بدون توازن و تعادل هزینه و اختصاص داده می شود.
فرهنگی که به اعتقاد من فرهنگ فقر اقتصادی را برای مردم به وجود آورده و مردم را به شدت دچار مشکل کرده است.
به اعتقاد او محلات و مناطق محروم باید از نظر کالبد شهری و سخت افزاری مورد رسیدگی قرار گیرند و درکنار آن به مسائل فرهنگی نیز توجه شود لذا از شهردار وقت تقاضا دارم که مشاور فرهنگی خود را در بحث محرومیت زدایی ها همراه ما قرار دهد.
او ضمن تاکید بر این که پیگیری مشکلات پروژه ها و توجه به زیرساخت های از مهم ترین محورهای مورد پیگیری کمیته محرومیت زدایی در شورا و شهرداری است گفت: با پیگیری های مکرر و مکتوب از مدیران شهری و شهردار در خصوص مشکلات این محلات و مناطق محروم و کم برخوردار موارد اولویت دار را شناسایی کردیم اتفاق خوبی که برای مردم شهر ایجاد شد این بود که مدیران شهری به مسائلی که از گذشته منجر به عامل بی مهری به مردم شده بوده و ادامه یافته و قوت گرفته بود رفع شود.
مریم حسینی با بیان اینکه اعتبار محرومیت زدایی در سال گذشته 510 میلیارد تومان برای 102 پروژه در نظر گرفته شده بود گفت امید داریم که تا اخر تیر ماه سال جاری تمامی این پروژه ها تکمیل شود.
مریم حسینی در خصوص عدم رونمایی سند محرومیت زدایی 40 محله در زمان بندی خود گفت از نظر شهرداری کار سند محرومیت زدایی انجام شده اما اینکه رونمایی نشده است دلیل ان عدم همراهی و همکاری دیگر دستگاهای موثر در این زمینه است .
او تاکید کرد سایر دستگاه های مسئول باید نیاز های شهر را از نظر خودشان بررسی کنند و پای کار بیایند.
حسینی ادامه داد مناطقی را در شهر داریم که برای شهروندان آن هنوز نتوانسته ایم کاری انجام دهیم هنوز مشکلات فاضلاب در مناطقی داریم مگر می شود که هرسال بگوییم مشکل بودجه داشته ایم! جز آنکه مدیریت شهری نخواسته و تفکرش از محرومیت زدایی دور بوده
به اعتقاد این عضو شورا محرومیت زدایی یک بی عدالتی از نوع کار بزرگان شهر از گذشته تا الان است.
به گفته او هنر مدیران دستگاه های اجرایی است که با برنامه ریزی در جهت محرومیت زدایی کوشا باشند او تاکید کرد با تلاش مجموعه مدیران دستگاه های اجرایی قطع به یقین تحول و شتاب در روند ایجاد و تقویت زیرساخت ها خواهد شد.
او یاد اور شد اگر در سال 1400 از الحاق سیزده روستا جلوگیری نمی شد کمر این شهر شکسته میشد و یقینا حاشیه های دیگری به این شهر اضافه و شهروندی این شهر را نسبت به شهرهای دیگر کشور عقب می انداخت. بنابراین معتقدم به حاشیه شهر باید رسیدگی شود دستگاه ها وظایف خود را انجام دهند بعد الحاق انجام شود.
در این بازدید ناظر و نماینده شورای اسلامی شهر شیراز در شهرداری منطقه دو بیان داشت: واقع بینانه باید گفت که به هیچ وجه زیبنده نیست که در جایی از شهر محلاتی اینگونه با چنین وضعیت هایی را داشته باشیم.
او توضیح داد خوشبختانه از افتخارات شورای ششم این است که کمیته محرومیت زدایی را ایجاد کرده ایم و امروز در جهت رفع محرومیت زدایی در کوچه و پس کوچه های این محلات که سال ها مورد بی توجهی از سوی مسئولین من جمله خود من قرار گرفته است،اقدامات ویژه و موثری صورت می گیرد.
به اعتقاد او اگر پروژه های عمرانی و فضاهای شهری مناسب سازی شود شاهد حل بسیاری از معضلات و مشکلات در بحث فرهنگی نیز خواهیم بود.
تذروی تاکید نمود که در منطقه دو چند محله است که در اولویت اول در راستای محرومیت قرار دارد که پنج محله پنج محله شامل دباغی، تل شیری، شیخ علی چوپان و دهپیاله می باشد و بیشتر درخواست شهروندان این مناطق در موضوع دفع اب های سطحی و شبکه فاضلاب است.
محمد مقدس زاده سرپرست شهرداری منطقه دو در این بازدید و در اولین حضور خود ضمن اشاره به رویکردهای پیش روی شهرداری منطقهدو بیان داشت:این منطقه در 2 بافت متفاوت می باشد، یک بخش آن بافت قدیمی و تا حدودی توسعه یافته و بخش دیگر آن شامل بافتی است که طی دو دهه اخیر ساخته شده است و همان طور که می دانید در بحث محرومیت زدایی بسیار جای کار دارد.
شاخص های توسعه باید باهم پیش برود،به مسایل زیرساختی و زیربنایی توجه نشود محرومیت تشدید می شود
سید محمد جواد افضلی شهردار منطقه 9 شیراز در این بازدید و جلسه با حضور و همراهی عضو شورای شهر و رسانه ها بیان داشت وسعت منطقه 9 سیزده هزار هکتارمی باشد که در اکثریت این مناطق برخورداری از خدمات شهری از سطح متوسط پایین تر است چرا که در این مناطق به دلیل مسائل فرهنگی طی چند سال گذشته کاری صورت نپذیرفته است.
شهردار منطقه 9 بیان داشت بر اساس اولویت بندی به محلاتی ورود نموده ایم که دارای محرومیت های اساسی شامل آسفالت ،کانیو گذاری پیاده روسازی جدول گذاری و فضای سبز است .
او ادامه داد بر اساس اعتبار بودجه 33 ملیاردی تعلق گرفته از 40 محله شاخص تنها 3 محله مهدی آباد،شهرک رضوا و شهرک سامان را بر اساس اولویت هایی که ذکر شد انتخاب نموده ایم.
افضلی به اقدامات صورت گرفته در این مناطق اشاره کرد و گفت :قریب 5 هزار متر مربع زیرسازی و آسفالت 13 هزار متر مربع پیاده رو سازی و همچین 6 هزار متر مربع احداث جدول و کانیو گذاری و دفع آب هاس سطحی در این مناطق را داشته ایم .
شایان ذکر است به دلیل محرومیت منطقه این موارد متاسفانه چشم گیر نیست.
شهردار منطقه 9 در بحث هدایت اصولی آب های سطحی بیان داشت به جهت جلوگیری از تجمع روان آبها و ایجاد دشواری ها در تردد لوله های بتنی مسلح با قطر 1200 به طول ششصد متر استفاده گردیده است.
به گفته او در بحث تخصصی و عمرانی این مسئله در کاهش خسارات احتمالی و به حداقل رساندان وقوع سوانح و حوادث بسیار موثر است.
او تاکید کرد این این مناطق سطح محرومیت و سطح انتظارات زیاد است ما نیز خود را مسئول می دانیم در حل مشکلات و تلاش داریم فعالیت ها در برنامه های محرومیت زدایی موفق شویم.
او همچنین به برنامه ها و پروژه های محرومیت زدایی در سال جاری اشاره کرد و گفت : بر اساس برنامه ادامه محرومیت زدایی در همان محلات مهدی آباد ،شهرک رضوان و سامان می باشد که شامل لوله گذاری به طول 2 کیلومتر در جمع آوری اب های سطحی و 100 هزار متر مربع نیاز آسفالت 20 هزار متر مربع پیاده رو سازی و 2 کیلومتر مسیر پیاره سلامت را خواهیم داشت.
او همچنین به پروژه روشنایی معابر در شهرک معابر اشاره کرد که از اولویت های کاری در سال جاری در سایر پروژه های اجرای کانیو و جدول گذاری قریب 3 کیلومتر با توجه به بودجه اختصاص داده شده می باشد.
افضلی در ادامه گفت: از شاخص های اصلی مناطق محروم مسائل زیرساختی و زیربنایی مانند آب برق و راه است این ها اگر در منطقه ای نباشد محرومیتش تشدید می شود.
به اعتقاد او شاخص های توسعه باید باهم پیش برود نمیشود در زیرساخت های شهری پیش رفت اما در آب و برق جلو نرویم اینطور فاصله زیاد می شود و باعث می شود در محرومیت زدایی این مناطق عقب بیافتیم.
او تاکید کرد یکی از مهم ترین موضوعات مهم در صرف اعتبار محرومیت زدایی بحث فاضلاب در این مناطق است لذا خواستار این هستیم سایر دستگاههای های اجرایی با جدیت بیشتر طرح های مربوط به این حوزه را اجرایی کنند تا ثمره آن در زندگی مردم لمس شود.