شیرازتحلیل _ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از پیشرفت طرح مدیریت همبست آب، انرژی و غذا در دهستان خسرو شیرین شهرستان آباده این استان خبر داد و گفت: در فاز یک این طرح 213 هکتار عملیات در حال اجرا است.
به گزارش شیراز تحلیل و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور بیان کرد: این طرح در سال گذشته برای اولین بار در کشور با پیگیری مدیریت آب و خاک این سازمان در سطحی معادل 557 هکتار کلنگ زنی شد که با 191 بهره بردار در 830 قطعه دارای منابع آبی سطحی و زیرسطحی است.
به گفته وی؛ منابع آب این منطقه شامل یک دهنه چشمه با متوسط دبی 120 لیتر بر ثانیه و چهار حلقه چاه با کیفیت عالی با دبی مجموع 108 لیتر بر ثانیه موجود است که مجموع آب در دسترس با در نظر گرفتن دبی آب سطحی میزان 228 لیتر برآورد می شود.
دهقان پور با اشاره به اثرات اجرایی این طرح گفت: حسابداری آب و برآورد دقیق میزان کاهش مصرف آب، حسابرسی آب قابل ارتقا بین بخشی به آب شرب و تامین امنیت آبی در چارچوب همبست امنیت آب، غذا و انرژی از جمله مزایای اجرای آن است.
وی تصریح کرد: تامین سرمایه و پیاده سازی شبکه تجاری و اقتصادی، ارتقا بهره وری آب و امنیت آبی، پیاده سازی شبکه توزیع آب با کیفیت که حاصل کاهش مصرف آب بخش کشاورزی و انتقال به بخش شهری است از دیگر مزایای این طرح است.
این مقام مسئول با بیان اینکه اجرای سامانه های نوین و هوشمند آبیاری از جمله ملزومات اجرای طرح همبست آب، انرژی و غذاست، اظهار کرد: در قالب این طرح با استفاده از اسکن های ماهواره ای و سنجش از راه دور، نیازهای تغذیه ای و رطوبتی خاک ارزیابی و مشخص می شود.
دهقان پور با اشاره به اینکه بهینه سازی حداکثری مصرف آب و نهاده های پایه در این طرح به عنوان هدف دنبال می شود، ابراز کرد: با اتخاذ این رویکرد و سیستم، مصرف نهاده ها کاهش می یابد و کیفیت محصولات تولیدی افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هدف از اجرای طرح همبست آب، انرژی و غذا را توسعه پایدار و بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک و پیشگیری از استفاده بی رویه انرژی در بخش های مختلف به ویژه کشاورزی دانست که باعث آلودگی محیط زیست و تخریب منابع آب می شود.