به گزارش شیراز تحلیل، شریف بازرگانی مسئول موزه مردمشناسی اوز درباره این آثار گفت: کتاب روضه الاحباب در معرفه احوال صحابه در رمضان سال ١٠١٤ هجرى قمرى(یعنی حدود ۴۳۰سال قبل) در دارالخلافه آگره هندوستان و در زمان حكومت نورالدين جهانگیر خان نوشته شده است. ابعاد این کتاب ٣٣٢١٥ سانتيمتر است. موضوع کتاب در وصف اصحاب پيامبر اسلام (ص) است. این کتاب به زبان فارسى و با خط نستعلیق نوشته شده است.
به گفته او، کتاب دیگر یک کتاب خطى در ابعاد ٢٣١٦ در ٥ سانتيمتر در موضوع فقه با خط شیخ محمد صالح بن عبدالرحمن بن علی بن ابراهیم بن حاجی بن محمد معروف به شیخ محمد صالح و متخلص به تائب اوزی در سال ١٢٩٧ هجرى قمرى(حدود ١٤٦ سال قبل) به زبان عربى نوشته شده است. با توجه به عدم وجود چند صفحه از ابتداى اين كتاب، نام اين كتاب فعلا نامشخص است.
بازرگانی افزود: كتاب يوسف و زليخا از مجموعه هفت اورنگ عبدالرحمن جامى شاعر قرن نهم هجرى، به خط عبدالغفور ابن محمد امين بلغانى در سال ١٢٤٦ هجرى قمرى (حدود ١٩٧ سال قبل) به ابعاد ٢١١٦٢ سانتيمتر به صورت شعر و به زبان فارسى نوشته شده است.
مسئول موزه مردمشناسی اوز ادامه داد: کتابهای خطی و بسیار قدیمی توسط شيخ عبدالقادر فقيهى، ثريا شريفزاده، عنایتالله نامور و عبدالله مرادى اهدا شده است.
به گفته او، در برنامه رونمایی از کتاب مسئولین و علاقهمندان به موزه و موزهدارى حضور داشتند. اين افراد عبارت بودند از سید احمد محیط طباطبایی(رئیس ایکوم ایران)، محمدمهدی نجفی(رئیس موزههای استان فارس)، پوپك عظيمپور(پژوهشگر و کارشناس)، آمن خادمی(کارشناس ارتباطات)، سينا آقايارى(معاون فرماندار اوز، انسیه گلابی(بخشدار مرکزی)، فروغ هاشمى(رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامى شهرستان اوز)، ابراهیم احمدی(رئیس دفتر نماینده مردم در مجلس)، فريدون نامى و همكارانشان(رئیس و اعضای شوراى اسلامى شهر )، اصحاب رسانه و ….
مسئول موزه مردمشناسی اوز اعلام کرد: مراسم رونمایی از کتاب همزمان با مراسم افتتاحیه موزه عروسکهای ملل که به همت فوزیه خضری از بانوان خیر و فرهنگی و کتاب دوست دایر شده بود قبل از ماه محرم در اوز برگزار شد.