شیراز تحلیل – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: ارتقا نفوذ پوشش بیمه کشاورزی در کشور به عنوان یک هدفگذاری دنبال می شود و این هدف محقق نمی شود جز اینکه رفتار بهره برداران به بیمه کشاورزی مثبت شود و سطح بیمه پذیری بالا رود.
به گزارش شیراز تحلیل،
مجتبی دهقان پور در نشست ستاد بیمه محصولات کشاورزی این استان که با حضور “نیاز علی ابراهیمی پاک” رئیس هیئت مدیره صندوق بیمه محصولات کشاورزی کشور برگزار شده بود، تصریح کرد: تغییر رفتار بهره برداران مستلزم تغییر نگرش تولیدکننده است که خود نیازمند کسب آگاهی و ارتقا دانش است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ارتقا دانش با یک رویکرد اغنا سازی در حوزهی آموزشی و ترویجی در دسترس قرار می گیرد، اظهار کرد: ما این رویکرد را در دستور کار ترویج قرار می دهیم و برای آن یک برنامه عملیاتی تدوین خواهیم کرد.
به گفته وی؛ ارتقای دانش در گام بعدی می تواند نگرش و انگاره ذهنی کشاورزان را نسبت به موضوع بیمه مثبت کند تا نهایتا بتواند تغییر رفتاری که ما به دنبال آن هستیم را حادث کند.
او با اشاره به اینکه رضایت مندی تولید کنندگان از بیمه با ارتقای مطلوبیت و سودمندی بیمه حاصل می شود، ابراز کرد: اگر ما بخواهیم مطلوبیت بیمه را تحقق ببخشیم و سودمندی بیمه را داشته باشیم باید مشخص کنیم در کجاها میتوانیم یک تعدیل انجام دهیم و آن هم به تفکیک زیربخشهای کشاورزی، باید مشخص کنیم که چه اقداماتی را باید انجام دهیم تا بتوانیم از محدویت های بیمه برای بهره بردار بکاهیم.
دهقان پور به لزوم سازگار کردن شرایط بیمه با مقتضیات و شرایط محلی و به اصطلاح کانتکس های استانی نیز پرداخت و بیان کرد: ما باید بتوانیم بیمه را متناسب با چهارچوبهای استانی و شرایط محلی تا آنجا که می شود، تعریف کنیم، بعضا برخی از اختلافاتی که وجود دارد کاهش بدهیم و به نوعی همگن سازی برسیم و در جاهایی هم می بایست وجوه افتراق را پررنگتر کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بر ضرورت تسهیل دسترسی به خدمات بیمه ای نیز تاکید کرد و افزود: دسترسی آسان به این نوع خدمات در مطلوبیت و ارتقا بیمه پذیری بهره برداران اثر گذار است.
وی با اذعان به اینکه در پرداخت غرامت ها محدودیتهای مالی وجود دارد و انصافا صندوق بیمه نهایت تلاش خود را برای انجام آن می کند، اضافه کرد: پرداخت به موقع مبالغ خسارت های برآورد شده به عنوان غرامت نیز در مطلوبیت و پذیرش بیمه مهم و موثر است.
او با اشاره به اینکه کشت قراردادی یکی از سیاستهای جدیدی است که وزارت جهاد کشاورزی آن را دنبال می کند، بیان کرد: بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یک مشوق در اجرای این سیاست به کار گرفته شده است که می تواند اثر گذار باشد از این رو در این حوزه باید یک ورود مناسبی داشته باشید.
به گفته دهقان پور؛ در استان فارس 190 هزار هکتار کشت قراردادی گندم انجام شده که جای تشکر ویژه از همکاران ستادی، حوزه شهرستان و از همه مهمتر مروجین پهنه که پای کار آمدند، دارد.
در پایان نشست ستاد بیمه محصولات کشاورزی استان فارس که در مدیریت شعب بانک کشاورزی استان فارس برگزار شده بود از پژمان پزشکی معاون بیمه ای مدیریت شعب بانک کشاورزی این استان و حسین پرونده و محمد جواد منوچهری معاونین وی با اهدای لوح به دلیل تلاش در راستای توسعه بیمه محصولات کشاورزی تقدیر شد.