شیراز تحلیل – قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور گفت: به دلیل تغییراتی که در اقلیم اتفاق افتاده است هر روز با عوارض و خطرات نوپدید و جدیدی در بخش کشاورزی کشور مواجه هستیم از این رو عوامل خطر این بخش را نمی توان مشخص کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمد ابراهیم حسن نژاد در سفر به استان فارس و پس از بازدید از نخیلات خسارت دیده ی شهرستان جهرم در یک نشست با مسئولین استانی و شهرستانی تصریح کرد: با توجه به وجود خطرات نوپدید بعضی از محصولاتی که در سنوات گذشته آسیب به آنها کمتر وارد می شد اکنون پُر خطر شده اند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه قبل از وقوع خسارت می بایست یکسری اقدامات فنی برای جلوگیری یا کاهش میزان خسارت ها انجام پذیرد، اظهار کرد: اصولاً بیمه کشاورزی زمانی باید به کنترل و مدیریت خطر ورود پیدا کند که قبل از آن مدیریت فنی انجام شده باشد.
وی ابراز کرد: در بازدید های انجام شده از نخیلات شهرستان جهرم اغلب خسارت محصول خرمای این شهرستان ناشی از لهیدگی یا پوسیدگی منجر به ترشیدگی پس از بارندگی های اخیر همراه با دمای بالا است که به اذعان مسئولین محلی دو سالی است چنین وضعیتی رخ می دهد.
حسن نژاد به عارضه ی خشکیدگی خوشه خرما نیز اشاره کرد و افزود: نخیلات شهرستان جهرم کمتر به این عارضه مبتلا می شوند منتها با این موضوعاتی که در اقلیم ایجاد شده و بحث های مربوط به لهیدگی و پوسیدگی، این جای نگرانی دارد.
او با اشاره به اینکه لهیدگی و پوسیدگی خرما در مرحله خارک در حال حاضر از عوامل خطر تحت پوشش بیمه نیست، بیان کرد: بخش زیادی از محصول نخیلات شهرستان جهرم از بین رفته است امیدواریم بتوانیم به باغداران تحت پوشش بیمه کمک کنیم که منجر به نا امیدی و در واقع رویگردانی از بیمه نشود.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور اظهار کرد: تلاش می کنیم برای سال های آتی عامل خسارت مذکور به طور کامل به عنوان یک عامل خطر در بیمه نامه ها لحاظ و تحت پوشش قرار بگیرد که به طور کامل این نگرانی وجود نداشته باشد.
به گفته وی؛ به منظور تعیین تکلیف خسارت های نخیلاتی که تحت پوشش بیمه نیستند میزان و سطح خسارات پس از جمع بندی باید اطریق مدیریت بحران استان به ستاد بحران وزارت کشور ارسال شود تا از محل اعتبارات ماده ۲۸ در صورت امکان غرامت هایی را برای این باغداران در نظر بگیرند.
حسن نژاد با بیان اینکه ماهیت خطر در بخش کشاورزی به نحوی است که اگر عامل خطری روی دهد و خسارتی حادث شود همه آسیب می بینند، گفت: این موضوع یک عامل محدود کننده است برای اینکه نتوانیم تعهدات خود را متناسب با قیمت محصول خیلی افزایش دهیم، برای رفع این نقیصه یک طرح جدید در دست اجرا داریم.
به گفته او؛ طرح شاخص عملکرد طرحی است که به نوعی تلاش خواهد کرد با حذف خسارتهای جزئی، کاهش ضریب خطر و کاهش حق بیمه ها امکان افزایش تعهدات را بالا ببرد که این طرح امسال آزمایشی اجرا شده است و در محصول خرما نیز بنا به اجرا است.